Manchester Cityn alkukauteen on mahtunut lähes yksinomaan hyviä uutisia. Ei toki niin hyvää, etteikö jotain huonoakin. Citizens vaikutti tehneen Benjamin Mendyssä todellisen huippuhankinnan, mutta Mendyn hyvin alkanut liigakausi katkesi jo syyskuussa polven nivelsidevammaan.

23-vuotias ranskalainen laitapuolustaja ei ole kuitenkaan antanut pitkän sairausloman masentaa. Mendy ei ole pystynyt ottamaan yleisöään kentällä, mutta sen sijaan hän on dominoinut sosiaalisessa mediassa mielin määrin. City-tulokas on kylvänyt hyvää tuulta ympäriinsä kuin eräs parrakas ja punanuttuinen kaveri joulukuussa, eikä menoa ole haitannut, että oma koipi onkin paketissa.

Ennen illan Mestarien liiga -otteluakaan Mendy ei luonnollisesti pysynyt vaiti. Mendy latasi Twitteriin videon, jossa hän pomputtelee vasurilla palloaan ja antaa ymmärtää, että oikea polvi on toipumassa leikkauksesta oletettua nopeammin.

– Melkein valmiina huomiseksi pitäkää minulle paikka penkillä vapaana ei sitä koskaan tiedä pojat, Mendy twiittasi tiistai-iltana ja lisäsi hashtagiksi #JustOneMonth, eli #EnääYksiKuukausi.

Benjamin Mendy

@benmendy23
Almost ready for tomorrow 😂😂 keep me a spot on the bench we never know guys @mancity 🤷🏾‍♂️😂 #JustOneMonth

Viestissä on varmasti iso osa leikinlaskua, mutta aika positiivinen sanoma joka tapauksessa mieheltä, jonka on oletettu palaavan kentille vasta huhtikuussa.

City-manageri Pep Guardiola kehui vuolaasti Mendyn pelitaitoja energisyyttä ja hänen hyvää tuultaan pukukopissa, kun ranskalainen joutui pakkolevolle.

Kehuja on ollut helppo ymmärtää, sillä Mendystä on tullut City-fanien keskuudessa ilmiö. Mendy risti jo alkukaudesta Cityn ”Shark Teamiksi” eli ”haijoukkueeksi”. Kun tältä penättiin selitystä nimitykseen, ranskalainen selitti Telegraphin haastattelussa, että Manchester City on kuin iso hai, jonka ympärillä muut joukkueet parveilevat – vain, jotta City voi hotkaista ne suuhunsa.

Eipä ihme, että haiasut ovat yleistyneet Cityn kannattajien keskuudessa myös Etihad Stadiumilla.

Benjamin Mendy

@benmendy23
Too much class in one picture ❤️😍all these +82 @EASPORTSFIFA players ... and me 😂😂😂congrats @aguerosergiokun x3⚽️#andanotherone #sharkteam 🦈

Manchester City

@ManCity
Any City fans out there cheering on the #SharkTeam🦈 like these lads?

Show us your support using #wearecity!

John Baker

@Citizen_baker
You never know when the cameras are on you @ManCity @benmendy23 #Sharkteam