Chelsean uusi ykköshyökkääjä Álvaro Morata paljasti FourFourTwon haastattelussa, että uudet pelikaverit yrittivät estää häntä valitsemasta pelinumeroa yhdeksän.

Espanjalaishyökkääjä Morataa varoitettiin ”ysipaidan kirouksesta”, joka on vaivannut Chelseaa enemmän tai vähemmän jo yli kymmenen vuoden ajan.

Kausilla 2000-04 numeroa yhdeksän kantoi selässään Jimmy Floyd Hasselbaink, joka iski tuona aikana Chelsealle 70 maalia 136 Valioliigan ottelussa. Hasselbainkin jälkeen ysipaitaa ovat kuitenkin tuntuneet kantavan vain totaaliset floppipelaajat tai epäonniset huippukärjet.

Onneaan ovat koittaneet Mateja Kežman, Khalid Boulahrouz, Steve Sidwell, Franco Di Santo, Fernando Torres ja Radamel Falcao.

Kezman ampui Chelsealle vain kuusi osumaa, puolustajana pelannut Boulahrouz ei onnistunut maalinteossa kertaakaan, keskikentällä operoinut Sidwell teki yhden maalin ja entinen huippulupaus Di Santo ei iskenyt maalin maalia Chelsealle.

Yhtenä maailman parhaista hyökkääjistä pidetty Torres saapui Chelseaan vuonna 2011 Liverpoolista, mutta kirous tuntui vallanneen hänetkin. Espanjalaiskärki iski kolmen vuoden aikana 48 osumaa Chelsealle, mutta hänen kohdallaan oli totuttu Liverpoolissa ja Atlético Madridissa huomattavasti vakuuttavampaan työskentelyyn.

Loukkaantumisten ravisuttama Falcao saapui Chelseaan lainalle kaudeksi 2015-16 ja onnistui iskemään lontoolaisille yhden maalin.

”Ensimmäisiä asioita, joita minulle kerrottiin”

Morata on ollut Chelsean palkkalistoilla vasta muutaman kuukauden, mutta häntä kirous on tuntunut välttelevän. 15 ottelussa on syntynyt jo kahdeksan maalia.

Pelikaverit ehtivät jo pelotella Morataa ysipaidasta, mutta espanjalaishyökkääjä ei välittänyt varoituksista.

– Se oli yksi ensimmäisistä asioista, joista minulle kerrottiin, kun tulin tänne. Jopa pelikaverit anelivat minua välttämään sitä paitaa, koska se oli kirottu, mutta minä halusin sen, sanoi Morata.

Hän myönsi kuitenkin, että kirouksen olemassaoloa ei ole kyseenalaistettu.

– Olen tehnyt muutamia pikkujuttuja välttyäkseni pahalta onnelta, jota paita oletetusti tuo. Voinko kertoa, mitä olen tehnyt? En todellakaan. Jos kertoisin, niin kirous tulisi takaisin!


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!