Manchester Cityn alkukausi Valioliigassa on ollut fantastinen. Joukkueen huimaa hyökkäyspäätä on ylistetty maasta taivaisiin, jonka seurauksena myös upeasti pelannut alakerta on jäänyt vähemmälle huomiolle. Ainoastaan Cityn paikallisvastustaja Manchester United on päästänyt vähemmän osumia kuin Pep Guardiolan miehistö.

Nyt tämä loistava puolustus on kuitenkin kovan haasteen edessä, sillä sen keskustasta on loppumassa pelaajat kesken. Poissaolijoiden määrä ei periaatteessa ole valtava, mutta suhteessa vähäisiin vaihtoehtoihin tilanne on hieman hankala

Poissaolijoiden listalla on siis edelleen Vincent Kompany, joka ei ole The Timesin mukaan kuntoutumassa loukkaantumisestaan vielä joukkueen seuraavaan otteluun Leicesteriä vastaan. Kapteenin lisäksi myös vahvan alkukauden pelannut Nicolas Otamendi on sivussa pelikiellon takia.

Näiden seurauksena jäljelle jää vain John Stones ja Eliaquim Mangala. Ensin mainittu on ollut Cityn avauskokoonpanon vakionimi jo pitkään, mutta näillä näkymin Leicester-ottelun aloittava Mangala ei nauti Guardiolan suuresta luottamuksesta.

Mangala lainattiin espanjalaisvalmentajan ensimmäiseksi kaudeksi espanjalaisseura Valenciaan ja Timesin mukaan viime kesänä City tahtoi myydä hänet, mutta ottajaa ei vain löytynyt.

Tällä kaudella hän on pelannut Valioliigassa ainoastaan 19 minuuttia, mutta todennäköisesti Cityllä ei ole muita vaihtoehtoja Leicester-otteluun kuin topparipari Stones-Mangala.


Seuraa meitä myös Facebookissa ja Twitterissä. Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!