West Ham on palkannut David Moyesin joukkueen uudeksi päävalmentajaksi. Moyes korvaa tehtävässä Slaven Bilićin, joka valmensi joukkuetta kesästä 2015 lähtien. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

West Ham United

@WestHam
West Ham United can confirm the appointment of David Moyes as the Club’s manager.

– Haluan toivottaa Davidin tervetulleeksi West Hamiin, seuran puheenjohtaja David Sullivan sanoi tiedotteessa.

– Tämä on harvinainen tilanne David Goldille (seuran toinen puheenjohtaja) ja minulle. Tämä on nimittäin ensimmäinen kerta lähes kahdeksaan vuoteen, kun palkkaamme uuden päävalmentajan kesken kauden.

– Tarvitsimme jonkun, jolla on kokemusta, tietämystä Valioliigasta ja sarjan pelaajista. Uskomme, että David on oikea mies kääntämään kurssin. Hän on hyvin arvostettu ja kunnioitettu lajin sisällä. Hän tuo tuoreita ajatuksia ja innokkuutta.

Alamäki alkoi Man Unitedista

Moyes aloitti valmennusuransa Prestonissa vuonna 1998. Kesällä 2002 hänet palkattiin Evertoniin, jossa syntyi hyvää jälkeä reilun 11 vuoden ajan. Parhaimmillaan Moyes johti Evertonin Valioliigassa neljänneksi. Sijoituksia kuuden parhaan joukkoon kertyi viisi.

Moyes teki Evertonissa niin pitkään niin tasaista työtä, että hänet valittiin lopulta vaativaan tehtävään Sir Alex Fergusonin seuraajaksi. Ja siinä kohtaa ura lähti alamäkeen. Pesti Manchester Unitedissa ei kestänyt edes kokonaista kautta, kun skotti sai potkut keväällä 2014.

Saman vuoden syksyllä Moyes lähti kokeilemaan siipiään Englannin ulkopuolelle. Kohteena oli La Ligan Real Sociedad. Ensimmäinen kausi sujui kohtuullisen hyvin, ja La Real jopa voitti Moyesin johdolla FC Barcelonan. Toisella kaudella tulokset olivat kuitenkin heikkoja, ja Moyes sai potkut marraskuussa – pesti kesti siis melko tarkalleen vuoden ajan.

Kesällä 2016 Moyes korvasi Sunderlandissa Sam Allardycen. Kausi päättyi putoamiseen ja Moyes erosi tehtävästään. Viime keväästä lähtien 54-vuotias Moyes on ollut työttömänä, mutta nyt koittaa taas paluu Valioliigaan.

West Hamin tiedotteessa ei kerrottu, kuinka pitkä Moyesin sopimus on. Englantilaismediassa on uumoiltu, että pesti kattaa alkuun vain loppukauden.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!