Bournemouthin manageri Eddie Howe myöntää, että hänelle tuottaa tuskaa nähdä laituri Matt Ritchien pelaavan huipputasolla toisessa valioliigaseurassa.

Howen mukaan ”Kirsikat” oli voimaton estämään skottipelaaja Ritchien ison rahan siirron Newcastleen vuonna 2016. Siirtosumma oli tiettävästi 12 miljoonaa puntaa.

Manageri kehuu Ritchien ominaisuuksia ja vasenta jalkaa. Tämä pelasi Bournemouthissa erittäin hyvällä tasolla useamman vuoden ajan.

– Hän harjoitteli samalla tavalla kuin pelasi, ja mielestäni sitä on aika vaikea vaatia tuon tyyppiseltä pelaajalta, joka on koko ajan liikkeessä. Kyse oli hänen asenteestaan – hänen voitontahtonsa oli vertaansa vailla, sanoo Howe.

– Minulle tuottaa tuskaa nähdä hänen pelaavan niin hyvin Newcastlessa, koska hän onnistui meillä niin hyvin. Henkilökohtaisella tasolla olen kuitenkin onnellinen hänen puolestaan.

Howen mukaan olisi ollut epäoikeudenmukaista, jos seura olisi seissyt pelaajan tiellä suuremman seuran koputtaessa oveen.

– Se oli vaikea tilanne, koska kyse oli pelaajasta, joka oli suoriutunut niin hyvin joukkueessamme pidemmän aikaa, hän toteaa.

– Hän oli ollut äärimmäisen hyvä ammattilainen ja tunsi, että hänelle avautui elämän mullistava mahdollisuus. Meidän suhteemme oli loistava. Olisi ollut erittäin vaikeata, meidän tilanteessamme, seistä pelaajan tiellä, kun kyse oli hänen ja hänen perheensä toiveesta.

– Lisäksi Newcastle oli valmis maksamaan rahaa. En usko, että manageri voi pitää pelaajia, jotka haluavat epätoivoisesti lähteä, ja kun yhtälössä on myös siirtosumma, olimme lopulta voimattomia estämään hänen lähtönsä.

Lähde: Bournemouth Echo


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa!