Valioliigan Uuden Seelannin maajoukkuemiehet Chris Wood ja Winston Reid eivät selviä maan jatkokarsinnoista helpolla. Burnleya ja West Hamia edustavat pelaajat joutuvat matkustamaan 38 000 kilometriä kohdatessaan Etelä-Amerikan karsijan Perun kaksiosaisessa ottelusarjan toisessa osaottelussa.

Uusi-Seelanti pelasi kotonaan maalittoman tasatuloksen. Toinen osaottelu pelataan keskiviikkona Etelä-Amerikassa.

Hektinen aikataulu sai myös Fifan pidentämään maajoukkuetaukoa.

Woodin ja Reidin kohdalla puhutaan matkasta kolmen aikavyöhykkeen läpi. Pelaajat nähdään omissa valioliigaseuroissaan jo seuraavana viikonloppuna vain muutama päivä karsintapelin jälkeen.

Uuden-Seelannin pääkaupungissa Wellingtonissa kello on Iso-Britanniaa 13 tunnin verran edellä. Perun pääkaupunkiin Limaan verrattuna aikaeroa Uuteen Seelantiin on viiden tunnin verran taaksepäin.

Kahvia aamuyöstä

Entinen Celtic-hyökkääjä ja Australian maajoukkuemies Scott McDonald muistaa myös nuo ajat.

– Pelaajat sanovat voivansa hyvin, mutta olin ainakin itse hieman zombiutunut. Puolet joukkueesta oli kahdelta tai kolmelta aamuyöstä istumassa yhteisessä tilassa juomassa kahvia ja katsomassa televisiota luovutettuaan nukkumisessa, McDonald muisteli BBC:lle.

Joskus reissut olivat jopa turhia. McDonald joutui kerran Japaniin käyttämättömänä vaihtomiehenä päivää ennen Celticin paikallisottelua.

– Matkustin koko matkan, enkä pelannut minuuttiakaan. Sen jälkeen piti pelata kauden tärkein peli, McDonald kertasi.

Pitkän uran Valioliigassa luoneelta Mark Schwarzerilta jäi Australian pelimatkoilta niinikään päällimmäisenä mieleen väsymys.

– Sitä täytyi olla heti valmiina, kun laskeudumme maahan. Joskus se oli helpommin sanottu kuin tehty. Kävelin joskus ympäriinsä kuin zombi. Et voinut maata, koska olisit nukahtanut saman tien. Bussiin mennessäni nukahdin koko matkan ajaksi hotellilta harjoituskeskukseen, Schwarzer muisteli.


Seuraa meitä myös Instagramissa, Facebookissa ja Twitterissä. Instagramissa näet kätevästi mielenkiintoisimmat uutisemme, Facebookissa käydään kovimmat jälkipuinnit ja Twitteristä tavoitat kaikki uutisemme reaaliajassa! Meidät löydät myös Snapchatista nimellä valioliiga.