34 vuotta ei ole nykyaikana jalkapalloilijalle vielä ikä eikä mikään, eikä varsinkaan, jos pelihaluja löytyy. Silti Jermaine Pennant on jo ajautunut kauas kirkkaista parrasvaloista.

Pennant palkittiin lauantaina ottelun parhaalle pelaajalle ojennettavalla shampanjapullolla. Ottelu oli kuitenkin FA Trophyn peli Billericay Town-Bury Town, eikä sen loistokkuus ihan samaa tasoa, mihin Pennant vielä viime vuosikymmenellä sai tottua.

Billericay Town FC

@BTFC
@HarryWheeler1 handing @pennant83 yesterday’s MOTM award after one of his best performances for @BTFC .Aploligies for the sound,our press officer decided it was the perfect time to have the loudest conversation ever 🤦🏼‍♂️

Entinen Arsenalin ja Liverpoolin laituri Jermaine Pennant teki elokuussa kaksivuotisen sopimuksen amatööriseura Billericay Townin kanssa. Billericay pelaa Englannin seitsemänneksi korkeimmalla sarjatasolla.

Pennant ei silti suinkaan ole Billericayn ainoa nimimies, sillä samassa joukkueessa pelaavat myös entinen Englannin maajoukkuepuolustaja Paul Konchesky, entinen Tottenhamin keskikenttäpelaaja Jamie O’Hara sekä entinen Irlannin ja Wolverhamptonin puolustaja Kevin Foley. Melkoinen tähtisikermä siis amatöörisarjaan.

Pennant pelasi Valioliigaa kaikkiaan 11 eri kaudella. Hän oli voittamassa sekä Arsenalin että Liverpoolin riveissä Englannin Liigacupia. Uransa tärkeimmän ottelun Pennant pelasi keväällä 2007, kun hän taisteli Liverpoolin paidassa Mestarien liigan loppuottelussa. Kilpailun voittoa juhli tuolloin kuitenkin AC Milan.

Jalkapallomaailman nopeista käänteistä muistuttaa vaikkapa se, että vielä kaudella 2014-2015 Pennant pelasi yhdessä Harry Maguiren kanssa Mestaruussarjaa Wiganissa. Tänä viikonloppuna Maguire juoksi pallon perässä Englannin A-maaottelussa Wembleyllä Saksaa vastaan ja Pennant seitsemännen sarjatason Billericayssa.

Football Remind

@FootballRemind
A REMINDER:

2nd May 2015 -

Jermaine Pennant and Harry Maguire play for Wigan in the Championship together.

Tonight Maguire played for England vs Germany.

Tomorrow Pennant plays for Billericay va Bury Town.

Tilastoharvinaisuus on sekin, että Pennant on ainoa englantilainen pelaaja, joka on esiintynyt Mestarien liigan loppuottelussa, muttei ole pelannut ainuttakaan A-maaottelua. Uransa huippuvuosina Pennantin odotettiin nousevan A-maajoukkueeseen moneen otteeseen, mutta kutsua ei koskaan kuulunut – ja nyt on jo auttamattomasti liian myöhäistä.

Football Facts

@TheFootbllFacts
Jermaine Pennant is the only English player to have played in a Champions League final, not to be capped by England.

Stuart MacFarlane

@Stuart_PhotoAFC
No training pictures from today so I thought I'd share a few from 15 years ago today. Edu, DB10, @freddie, Kolo, @sylwiltord, Jermaine Pennant and @GilbertoSilva #afc #arsenal

Billericayn varakas omistaja-manageri Glenn Tamplin paljasti kesällä sijoittaneensa seuraan kaksi miljoonaa puntaa tavoitteenaan nousta Englannin Kakkosliigaan viiden vuoden sisällä. Tamplin osti seuran viime joulukuussa.

Lähde: BBC