Englannin päävalmentaja varoittaa pelaajia paidanvaihdoista Brasiliaa vastaan – ”Muistan nuoren Davidin…”

© Kuva: Getty Images

Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden

Englanti kohtaa tänään harjoitusottelussa Brasilian.

Moni avauksen pelaaja on syystä tai toisesta sivussa Englannin kokoonpanosta. Niinpä joukkueessa on useita nuoria pelaajia, joille Brasiliaa vastaan pelaaminen on todennäköisesti melko harvinaislaatuinen kokemus. Englannin päävalmentaja Gareth Southgate varoittaa jo ennakkoon, että illan peli on harjoittelua – ei paidanvaihtoja varten.

– Olen puhunut tästä ennenkin nuorten pelaajien kanssa. Muistan nuoren David Wheaterin. Hän iloitsi saatuaan Thierry Henryn paidan pelin jälkeen ja vedin hänet sivuun, Southgate kertoi nykyään 30-vuotiaasta Wheaterista, joka pelasi Southgaten alaisuudessa aikoinaan Middlesbrough’ssa.

– Sanoin: ”Ok, mitä luulet, minkälainen teidän kahden asetelmanne on, kun kohtaatte seuraavan kerran? Odotit hänen paitaansa, ja hän varmaankin ajatteli, että ok, sinä olet vain tuollainen nuori poika.”

– Näitä vastustajia vastaan lähdetään ihan samalta viivalta tai sitten tästä tulee pelkkä turistikierros. Niin olen aina ajatellut silloinkin, kun olen valmentajana kohdannut Sir Alex Fergusonin, José Mourinhon ja kaikkien niiden muiden joukkueita. Kaikkia lähdetään voittamaan, ja me voitimmekin tuolloin monia isoja joukkueita.

– Valmentajan tehtävä on määritellä asenteen taso. En aio istua paikallani ja miettiä kuinka hienoa on kohdata Brasilia ja kuinka hieno kokemus tämä on minulle. Sen sijaan mietin, miten voimme menestyä ja miten olemme valmiita peliin.

Southgate kertoi, ettei paidanvaihto suurten pelaajien kanssa ollut hänellä ensimmäisenä mielessä, kun kentällä tuli aikoinaan suuruuksia vastaan.

– Minulla on vaatekaappi täynnä pelipaitoja. Ne ovat laitapakkien paitoja, koska paidanvaihto ei ollut prioriteettilistallani kovin korkealla. Se taitaa kyllä olla niinkin, että moni laitapakki miettii: ”Ei helv*tti, minulla on Gareth Southgaten paita.” Hyväksyn, että homma toimii molempiin suuntiin.


Seuraa meitä myös somessa!
Instagramissa
Facebookissa
Twitterissä
Lisää Snapchatissa valioliiga


Katso Englannin Championshipin matsit ilmaiseksi!

  • Katso esimerkiksi kaikki Teemu Pukin ottelut ilmaiseksi
  • Palvelu voimassa koko kauden