Saksan maajoukkueen takavuosien maalitykki ja nykyisin Die Mannschaftin taustajoukoissa vaikuttava Oliver Bierhoff myöntää, että Saksassa ollaan huolestuneita Englannin tasonnousta, etenkin juniori-ikäluokissa. Bierhoff povaa Englannille valoisaa tulevaisuutta.

Englanti voitti tänä vuonna alle 20-vuotiaissa ja alle 17-vuotiaissa MM-kultaa sekä alle 19-vuotiaissa EM-kultaa.

– Englannissa ja muissakin maissa se on eräänlainen kehä, 49-vuotias Bierhoff aloitti puhuessaan viime viikolla lehdistölle.

– Meillä se oli vuoden 2000 EM-kisojen jälkeen, kun saimme maistaa vähän menestystä, ja Ranskalla viime vuosisadan lopulla. Sitten sitä laiskistuu ja muut maat kiinnostuvat enemmän. Olen varma, että Englanti kirii muiden etumatkaa kiinni St George’s Parkilla, valmentajillaan ja koulutuksellaan.

– Valioliigassa nuoret pelaajat saavat vähemmän tilaisuuksia ulkomaalaispelaajien takia. Olen kuullut, että tilanne on muuttumassa. Siihen kuitenkin menee aikaa. Me aloitimme vuonna 2000 ja vasta vuonna 2010 saimme tuloksia uusien, nuorten lahjakkuuksien kanssa.

Bierhoff myöntää uskovansa, että Englannilla on kehittymässä pelaajia, joiden avulla se pystyy haastamaan Saksan tulevissa aikuisten arvoturnauksissa.

– Englanti on hyvä jalkapallomaa ja Valioliiga vahva liiga. Kyllä, olemme huolestuneita Englannista, sillä pelaajien taso on paranemassa.

– Ulkopuolelta katsottuna Englannille näyttää olevan kehittymässä nuorten pelaajien ”uuden joukkueen” ilmapiiri ja samalla vanhoja pelaajia jää eläkkeelle. Sen huomaa, että alle 20-vuotiaiden ja alle 17-vuotiaiden menestys on nostanut itseluottamusta.