Evertonin akatemiassa useamman vuoden pelannut Miko Virtanen, 18, solmi hiljattain sopimuksen skottiseura Aberdeenin kanssa.

Perinteikkäässä Evertonissa puhaltavat tätä nykyä uudet tuulet. Keskikenttäpelaaja Virtanen ei kokenut, että hänellä olisi ollut Goodison Parkilla mahdollisuus päästä pelaamaan edustusjoukkueeseen.

– Etenkin nyt, kun heillä on rahaa, jonka avulla he yrittävät päästä englantilaisen jalkapallon huipulle. He haluavat parhaat pelaajat joka puolelta maailmaa, ei ainoastaan Englannista tai Britanniasta, Virtanen sanoo Evening Expressille.

– Monen nuoren englantilaispojan näkee lähtevän ulkomaille pelaamaan, koska he kokevat, että siellä on parempi mahdollisuus päästä pelaamaan jalkapalloa edustusjoukkueessa. Sen jälkeen heidät voidaan ostaa takaisin Valioliigaan, jos se on polku, jonka he haluavat valita.

EveningExpress Sport

@ee_sport
Miko aiming for Finn-tastic Dons career to replicate compatriots Markus and Mixu buff.ly/2mvMiJH

Virtanen solmi Aberdeenin kanssa kauden loppuun saakka ulottuvan sopimuksen. Tavoitteena on kuitenkin pidempi ajanjakso seurassa.

– Oli vaikea lähteä (Evertonista), koska tavallaan kiintyi seuraan ja ympäristöön. Samaan aikaan on kuitenkin ajateltava omaa parasta ja tapaa, jolla seura oli menossa eteenpäin uusien omistajien, isomman rahamäärän, tulevan uuden stadionin ja hankittujen pelaajien kanssa.

– En vain nähnyt itselläni mahdollisuutta lyödä siellä läpi. Se oli vaikea päätös, mutta minun piti tehdä se.

Ensi vuonna Virtanen toivoo pääsevänsä Suomen alle 19-vuotiaiden EM-kisajoukkueeseen.