Italian jalkapalloliiton presidentti Carlo Tavecchio antoi vahvan vihjauksen siitä, että Italian seuraava päävalmentaja olisi Chelsean manageri Antonio Conte.

Italian MM-karsinnat päättyivät jättimäiseen pettymykseen, kun maa putosi MM-lopputurnauksesta pois ensimmäistä kertaa 60 vuoteen. Maan tavan mukaan, ensimmäisenä sai lähteä päävalmentaja Giampiero Ventura.

– Se on täysin Venturan syy. Hän valitsi henkilökunnan, hän on tehnyt kaiken. Me (liitto) emme ole koskaan sekaantuneet siihen, Tavecchio sanoi.

Toisaalta myös presidentti Tavecchio on saanut kovaa kritiikkä ja italialaislähteet ovat jo uutisoineet, että mies harkitsee eroavansa. Viimeisten tietojen mukaan Tavecchio on eronnut tehtävästään.

Joka tapauksessa Tavecchio haluaa Conten Italian päävalmentajaksi. Mieheltä kysyttiin eri valmentajaehdokkaista.

Massimiliano Allegri, Roberto Mancini, Carlo Ancelotti… Kokoajan lämpenee.

Ja lopulta:

– Conte, nyt polttaa!

Edellämainituista vaihtoehdoitsta Allegri on kertonut halukkuudestaan valmentaa jonain päivänä Italiaa, mutta haluaa tällä hetkellä keskittyä Juventukseen. Mancini valmentaa tällä hetkellä Pietarin Zenitissä, mutta olisi luultavasti liikuteltavissa. Varteenotettavin vaihtoehto nykyisten sopimusten valossa olisi Ancelotti, joka sai hiljattain potkut Bayern Münchenista.

Conte johti Chelsean viime kaudella Valioliigan mestaruuteen, mutta useat lähteet ovat huhuilleet miehen tyytymättömyydestä. Conten sopimus on voimassa kesäkuuhun 2019. Ei olisi silti täysin mahdoton ajatus, jos Conte lähtisi kuluvan kauden jälkeen ja aloittaisi Italian päävalmentajana EM-karsinnat ensi syksynä.

Muokattu 20.11. klo. 15.31: Lisätty tieto Tavecchion erosta.