West Bromwich on antanut potkut päävalmentaja Tony Pulisille. Seura tiedotti asiasta verkkosivuillaan.

Pulisin viimeiseksi otteluksi jäi 0-4-kotitappio Chelsealle. Pulisin joukkueet ovat vain kaksi kertaa hävinneet valioliigaottelun kotikentällään yhtä suurinumeroisesti.

Valioliigaa on nyt pelattu 12 kierrosta. West Brom on saanut kasaan vain kaksi voittoa ja yhteensä kymmenen pistettä. Joukkue on yhden pisteen verran putoamisviivan yläpuolella.

– Näitä päätöksiä ei koskaan tehdä kevyin perustein. Päätökset tehdään aina seuran intressejä ajatellen, WBA:n puheenjohtaja John Williams sanoi tiedotteessa.

59-vuotias Pulis aloitti West Bromin peräsimessä 1.1.2015. Hän ehti luotsata joukkuetta 121 ottelussa. Pistekeskiarvo oli 1,21. Suuri ongelma oli koko ajan maalinteko. West Brom teki Pulisin alaisuudessa 106 valioliigaottelussaan vain 105 maalia (keskimäärin 0,99 per ottelu).

OptaJoe

@OptaJoe
0-4 - This was Tony Pulis’ joint heaviest home @premierleague defeat, matching his 4-0 defeats to Man City (October 2016) and Chelsea (January 2013 as Stoke boss). Bleak.

Tässä vaiheessa Pulisille ei ole tiedossa varsinaista seuraajaa. Väliaikaisvalmentajana toimii Pulisin apuvalmentaja Gary Megson.

Pulis on viides päävalmentaja, joka on tällä kaudella saanut lähteä Valioliigasta. Häntä ennen on potkittu pois Crystal Palacen Frank de Boer, Leicesterin Craig Shakespeare, Evertonin Ronald Koeman ja West Hamin Slaven Bilić.