Valioliigan maanantain ainoa ottelu oli yhtä maali-iloittelua, kun Brighton sai vieraakseen Amex Stadiumille Stoken. Kotijoukkue kiri kahdesti tasoihin ja jakoi Pottersin kanssa pisteet 2-2-lukemin.

Brightonille jäi mahdollisesti avausjaksolla rangaistuspotku vihellettyä, kun Ryan Shawcross kaatoi Glenn Murrayn myöhäisellä liukutaklauksellaan. Erotuomari Lee Mason vihelsi tilanteesta Stokelle vapaapotkun.

Stoke aloitti maalinteon 28. minuutilla. Xherdan Shaqirin korkea läpisyöttö tavoitti keskustasta Eric Choupo-Motingin, joka yllätti laukauksellaan Mathew Ryanin.

Brighton tuli reilu varttia myöhemmin tasoihin, kun pelikello näytti 44. minuuttia. Davy Propper nousi oikealta laidalta tarjoilemaan syötön keskelle Pascal Grossille ja saksalainen ampui suoraan sisään.

Tauolle ei kuitenkaan menty tasatilanteessa, sillä vielä avausjakson lisäajalla Kurt Zouma tälläsi kulmatilanteesta ensimmäisen maalinsa Stoke-paidassa.

Täysin pistein Stoke ei kotiin lähtenyt. Siitä piti huolen 60. minuutilla maalannut José Izqueirdo. Laituri sijoitti matalan laukauksen helposti lähietäisyydeltä sisään Stoke-puolustuksen epäonnistuttua purkamaan palloa pois omalta alueeltaan.

Lisämaaleja ei nähty ja ilta päättyi 2-2-lukemiin.

Brighton piti tasurilla yhdeksännen sijansa. Stoke majailee sijalla 15.