Tiistai-illan Mestarien liiga -otteluun Etihad Stadiumilla lähdettiin varsin selkeästä asetelmasta: Manchester City oli vienyt kaikki neljä peliään kauden kilpailussa, maalierolla 12-3. Jättiläisten vieraaksi saapuneella hollantilaisryhmä Feyenoordilla puolestaan oli vastaavista otteluista tilillään pelkkiä tappioita. City sai lopulta tehdä lähes 90 minuuttia töitä voiton eteen, mutta otti sen luvuin 1-0.

Etukäteen merkittävimmät havainnot tehtiin Manchesterin kaduilla, joilla hollantilaiskannattajat pitivät elämää pitkin päivää, sekä kotijoukkueen kokoonpanolistalla: vahvan avauksen lisäksi penkille oltiin nostettu 17-vuotias kohulupaus Phil Foden.

BBC Sport

@BBCSport
"Phil Foden is arguably the best 17-year-old footballer in the world."

The teenager is on the Man City bench tonight.

Live ➡️ bbc.in/2jdPtAX

Feyenoord-käskijä Giovanni van Bronckhorst seurasi alueeltaan, miten hänen Barcelona-aikaisen pelikaverinsa Pep Guardiolan komentaman Cityn kone alkoi käynnistyä tältä kaudelta tuttuun tapaan viiden minuutin pelin jälkeen. Vieraat saivat peliä ajoittain nostettua hyökkäyskolmannekselleen, mutteivät onnistuneet ratkaisevissa pistosyötöissään sinisten linjan läpi. Isäntien peli puolestaan näytti rauhallisen itsevarmalta. Viidentoista peliminuutin jälkeen tilanne oli edelleen 0-0, mutta sekä hollantilaisten puolustus, että maalivahti Brad Jones alkoivat paineen alla tehdä vaarallisia virheitä.

26. minuutilla nähtiin tilanteet molemmissa päissä. Ensin Sergio Agüero kaatui Feyenoordin boksissa puolustajan pidettyä argentiinalaista kiinni ensin käsillään. Kärjen kaatuminen meni kuitenkin enemmän heittäytymisen kuin puolustajan rikkeen piikkiin. Välittömästi tämän jälkeen Ederson joutui tiukkaan paikkaan toisella maalilla, mutta sai viime hetkellä pelattua pallon Jean-Paul Boetiusin ulottumattomiin aivan rankkarialueen rajalla.

Puolen tunnin kohdalla tilanne oli edelleen maaliton, mutta tilastot näyttivät muuten ennakoidun kaltaisilta.

35. minuutilla kuultiin ensin, miten vieraskannattajat kaappasivat City-chantin katsomossa sekunneissa. Välittömästi tämän jälkeen Feyenoord sai todella hyvän maalipaikan – Sam Larssonin veto kohti takakulmaa meni vain hieman leveäksi. Hidastukset osoittivat, miten hienoa työtä 24-vuotias ruotsalainen teki hyökkäyksessä pariinkin otteeseen ennen laukaustaan.
Seuraavassa tilanteessa Bernardo Silva hukkasi Raheem Sterlingin hänelle pelaaman täysin avoimen paikan lähietäisyydeltä.

Dom Farrell

@DomFarrell1986
Lovely feet from Sam Larsson after the City defence was pulled out of position but the Feyenoord man can't finish. At the other end, Bernardo Silva should and side-foots tamely at Jones.

Manchester City

@ManCity
36. CHANCE! The most clearcut of the game so far as @sterling7 strides forward and finds @BernardoCSilva in space but the Portuguese man's effort from close range is straight at Jones!

🔵 0-0 🔴 #cityvfey

41. minuutilla innokkaimmat vieraskannattajat odottivat rankkaria, kun Ederson joutui jälleen tulemaan pitkälle maaliltaan katkomaan tilannetta. Seurauksena kuitenkin vain kulmapotku. Avausjaksolla ei nähty maaleja, eikä se muutenkaan tule jäämään jalkapallohistoriaan erityisen merkittävänä näytelmänä.

@ManCity
42. Closing stages of the first half.

It's not been a classic. City of course have the comfort of having already qualified but will be determined to top the group and keep the winning run going!

City oli toki jo ennen tätä ottelua varmistanut jatkopaikkansa, mutta lohkovoitto ei ollut vielä täysin selvä. Se tulikin toiselle jaksolle selkeästi ensimmäistä päättäväisemmän oloisena, ja loi pari maalipaikkaa ennen 50 minuutin täyttymistä. Tilanteiden päättäminen ei silti edelleenkään onnistunut.

Tunnin kohdalla De Bruyne rikkoi boksin rajamailla keltaisen kortin arvoisesti – vieraille vapari vaarallisesta paikasta. Larssonin veto kuitenkin oikean ylänurkan yli. Cityn belgi-kultakimpale on pelikiellossa seuraavassa Mestarien liigan pelissä, ja siirtyi penkin puolelle myös tässä ottelussa 63. minuutilla. Guardiola otti keskikenttämiehen tilalle Gabriel Jesusin, joka nyt siis pääsi viimein irti yhtä aikaa Agüeron kanssa.

Pian vaihdon jälkeen City sai vaparin lähes täsmälleen samanlaisesta paikasta kuin Feyenoord toisessa päässä hetkeä aiemmin. Pallon taakse Yaya Touré, jonka kierre ylitti muurin ja oli painumassa alanurkkaan, kunnes Jones venytti sormensa vedon eteen. Syystä tai toisesta tilanteesta tuomittiin maalipotku vieraille.

70. minuutilla Larsson loisti jälleen, tällä kertaa zippaamalla pallon täysin vapaana edenneelle Steven Berghuisille, jonka noston torjumiseksi Ederson sai todella venyä. Isäntien puolustus oli tilanteen jälkeen hetken omituisella tavalla hukassa, ja ottelussa aiemmin vallinnut rauha ja balanssi oli täysin kadonnut.

BBC Sport

@BBCSport
A couple of nervy moments for Manchester City.

Is the unbeaten record under threat?

Live: bbc.in/2hRHInG #bbcfootball #mcifey

Seuraava vaihto oli monen odottama; City-miehistön kenttämuodostelmaan juoksi noin varttia ennen täyttä aikaa Foden. Kentän jätti nuorta komeettaa tuplasti vanhempi Touré.

Pitkään näytti siltä, että vaihto jää ottelun merkittävimmäksi tapahtumaksi. 88. minuutilla Sterling kuitenkin pelasi upeasti yhteen Ilkay Gündoganin kanssa, ja siirsi pallon vihdoin viimein ohi Jonesin. Lähes välittömästi tilanteen jälkeen kovavireinen maalintekijä jätti kentän, tilalle lisää City-tulevaisuutta Brahim Díazin muodossa. Espanjalaisella keskikenttäpelaajalla on ikää 18 vuotta.

Koska Cityn lisäksi myös Napoli voitti illan ottelunsa, on Guardiolan miehistö jo varmistanut lohkonsa voiton.