Manchester City on pelannut huikean alkukauden.

Joukkueesta voisi nostaa useammankin pelaajan esiin. Yksi hehkutetuimmista on Kevin De Bruyne. Belgialainen on iskenyt tämän kauden Valioliigassa tehot 3+6.

– Hän on uskomaton pelaaja: tekee maaleja, tekee töitä, hänessä on kaikkea, Citystä viime kesänä Sevillaan siirtynyt Nolito sanoi The Guardianin haastattelussa.

– Hän on nuori mutta jo nyt sarjan parhaita pelaajia. Jos minun pitää valita [sarjan paras pelaaja], valitsen kuitenkin [David] Silvan.

Silva on tehnyt tällä kaudella Valioliigassa yhden maalin ja syöttänyt peräti kahdeksan. 31-vuotias espanjalainen antaa ottelua kohden keskimäärin 82,7 syöttöä, joista 89,9 prosenttia menee omille. Luvut ovat komeita, kun otetaan huomioon että Silva pyrkii usein antamaan murtavia syöttöjä.

– Silva on taikuri ja aliarvostettu. Hän ei saa sitä hehkutusta, minkä hän ansaitsisi. Ihmiset eivät puhu hänestä, vaan meuhkaavat muista. Ehkä tilanne olisi eri, jos hän olisi englantilainen.

– Minun mielestäni Silva on Valioliigan paras pelaaja. Hän ei tee hienoja maaleja, mutta hän tekee joka viikko asioita, joihin muut eivät pysty.

– On pelaajia, jotka ovat voimakkaita, nopeita ja vahvoja, mutta he eivät pysty siihen, mihin Silva pystyy. He eivät pysty liikkumaan niin, että pallo on kuin liimattuna kiinni jalkaan. Heillä ei ole samaa rauhallisuutta, samaa syöttötaitoa.