Evertonin hyökkääjä Oumar Niassea kohtaan on nostettu syyte jälkikäteen lauantaisesta ottelusta. Englannin jalkapalloliitto (FA) katsoo, että Niasse on syyllistynyt sukeltamiseen.

Niasse hankki Evertonille kyseenalaisen rankkarin Crystal Palacea vastaan, josta Leighton Banes toi Evertonin tasoihin kuudennella minuutilla. FA katsoo, että Niasse hankki rankkarin sukeltamalla ja tilannetta tutkitaan seuraavaksi. Päätöksen jälkeen hyökkääjälle voi olla luvassa pelikieltoa.

Syyte on historiallinen, sillä kyseessä on ensimmäinen kerta, kun FA syyttää jälkikäteen valioliigapelaajaa onnistuneesta erotuomarin harhauttamisesta. Seuraavaksi kolmihenkinen paneeli, johon kuuluu entinen erotuomari, entinen manageri ja entinen pelaaja, tutkivat tilanteen nauhalta. Paneelin täytyy olla asiasta yksimielinen, jotta syyte voidaan panna toteen. Aiemmin samanlaisia syytteitä on nostettu Englannin alemmilla sarjatasoilla.

Niassen rankkarin hankkiminen sai ainakin entiseltä Everton-pelaajalta Phil Nevilleltä sekä Englannin maajoukkueen entiseltä kapteenilta Alan Shearerilta tylyn arvion.

– Se oli sukellus. Se oli 100-prosenttinen sukellus. Siinä on pieni kontakti, mutta hän menee maihin saadakseen rankkarin. Kevyt pilkku, Neville sanoi BBC:n mukaan.

– Mielestäni se oli selkeä sukellus ja häntä pitäisi rangaista siitä, Shearer sen sijaan sanoi.

Niassella on mahdollisuus vastata syytteeseen tänään, tiistaina, kello kuuteen saakka.

Ottelu päättyi lopulta 2-2-tasapeliin ja Niasse viimeisteli Evertonin toisen osuman juuri ennen taukovihellystä.

Muokattu 21.11. klo. 16.03: Korjattu tekstistä, että kyseessä on ensimmäinen syyte nimenomaan valioliigapelaajaa kohtaan FA:lta.