FC Basel järjesti Mestarien liigan jymypaukun kaatamalla Manchester Unitedin kotikentällään viime hetken maalilla 1-0. United hallitsi palloa läpi ottelun, mutta varsinkin Baselin vahvan toisen jakson myötä voitto tuli ansaitusti.

Unitedilla oli omat tekopaikkansa, mutta loppuen lopuksi se jätti itsestään varsin haluttoman kuvan. Basel pelasi myös hyvin ja varsinkin puolustaminen toimi upeasti. Michael Lang nousi Baselin sankariksi viimeisellä peliminuutilla.

Avauspuolisko Unitedin hallintaa

Ensimmäinen puolisko oli selkeästi Unitedin hallintaa. Päätähtenä maalipaikkoja tuhri Marouane Fellaini, jolla oli peräti kolme kelvollista tekopaikkaa ensimmäisellä jaksolla. United vei ensimmäisellä puoliskolla maalintekoyritykset peräti 9-1.

Reilun kymmenen minuutin kohdalla Romelu Lukaku pääsi hyvään paikkaan, mutta ei onnistunut viimeistelyssä. Myös Fellainille tarjoutui paikka, mutta hienon pelin pelannut Baselin maalivahti Tomáš Vaclík veti pidemmän korren.

Lähimmäksi kikkarapäinen belgialaispelaaja pääsi hieman ennen taukovihellystä. Anthony Martial tarjoili millintarkan keskityksen, mutta Fellainin pusku hieman epäonnistui ja suuntautui vain tolppaan. Myös Martialille siunaantui kelvollinen tekopaikka, kun hän suojasi hyvin palloa ja pääsi nokikkain Vaclíkin kanssa. Tsippiyritys kuitenkin hieman epäonnistui ja Tšekki-vahti sai torjuttua Martialin yrityksen kulmapotkuksi.

Basel pääsi peliin mukaan

Toiselle puoliskolle kotijoukkue tuli selvästi aktiivisemmin. Vaikka Basel antoikin pääosin pallonhallinnan Unitedille, sen hyökkääminen oli selvästi parempaa. Tiloja alkoi löytyä ja sitä kautta myös pelivuoron saanut Sergio Romero joutui näyttämään parastaan.

Toisen puoliajan alkupuoliskolla Marcos Rojo kolkutteli maalipuita hurjalla kanuunalla. Kaukolaukaus otti vielä kimmokkeen Basel-kapteeni Marek Suchýn päästä.

Reilun tunnin kohdalla myös Basel sai pallon tolppaan, kun laitapelaaja Michael Lang puski pallon lähietäisyydeltä. Vielä ei kuitenkaan uponnut.

Vaikka United hallitsi palloa myös toisella puoliskolla, Basel järjesti selvästi enemmän maalintekopaikkoja. Romero sai venyä komeisiin torjuntoihin Unitedin maalinsuulla pitäen välillä joukkuetta pystyssä.

74. minuutilla Martial tuli vaihtoon ja sisään asteli pitkästä loukkaantumisesta kuntoutunut Zlatan Ibrahimović. Ruotsalaistähti ei juuri valokeiloja varastanut Baselia vastaan. Lisäajalla Ibrahimović pääsi puskemaan boksin sisällä, mutta pusku suuntautui hieman maalin yli.

St. Jakob-Park räjähti liitoksistaan 89. minuutilla, kun Basel siirtyi toisen puoliskon pelitapahtumiin nähden ansaitusti johtoon. Raoul Petretta tarjoili syötön takatolpalle, josta Lang sai ohjata pallon tyhjään maaliin.

Maalin jälkeen koko stadion kannusti omiaan seisaalteen koko loppuottelun ajan. Basel kesti Unitedin vaisuksi jääneen loppurynnistyksen ja otti komeasti kolmannen voittonsa alkulohkossa.

United jatkaa silti yhä lohkon kärjessä 12 pisteellä. Tappio oli ensimmäinen punapaidoille alkulohkossa. Basel on nyt yhdeksällä pisteellä lohkon toisen maalieronsa turvin. Moskovan TsSKA hengittää molempien niskaan ja päätöskierrokselle jää vielä paljon pelattavaa. United on kuitenkin vahvan maalieronsa turvin lähes varmasti jo jatkopeleissä.