Zlatan Ibrahimovićin historiallinen putki katkesi aiemmin tällä viikolla.

Ibrahimović oli valittu kymmenen kertaa putkeen – ja yhteensä 11 kertaa – Ruotsin vuoden jalkapalloilijaksi. Nyt ei enää valittu. Ruotsin vuoden futari vuosimallia 2017 on Krasnodarin toppari Andreas Granqvist, joka peri maajoukkueessa kapteeninnauhan juuri Ibrahimovićilta.

Ibrahimović voitti ensimmäisen Guldbolleninsa – eli kultaisen pallon – vuonna 2005. Seuraavana vuonna Arsenalista tuttu Freddie Ljungberg oli parempi, mutta vuodet 2007-16 olivat Ibrahimovićin dominointia.

Saksalaislehti Kicker kertoo, että kymmenes valinta toi Ibrahimovićille aikoinaan maailmanennätyksen. Tässä(kin) tilastossa Suomi ottaa valitettavasti Ruotsilta takkiin, sillä kakkossijan jakavat yhdeksän kertaa Suomen parhaaksi valitut Jari Litmanen ja Sami Hyypiä.