Manchester United on ollut viime vuosina paljon otsikoissa pelifilosofiansa vuoksi.

Sir Alex Fergusonin aikana puhuttiin vahvasti hyökkäävästä joukkueesta. David Moyesin aikakaudella irvailtiin keskitysten määrästä. Louis van Gaalin aikana sanottiin, ettei Unitedin peli johtanut oikein mihinkään.

José Mourinhon palkkaus puolestaan aiheutti eripuraa välittömästi. Mourinho on luonut uransa melko varovaisella pelifilosofialla, jossa vastustajan pelin rikkominen on usein tärkeämpää kuin oman pallollisen pelaaminen korostaminen.

Tällä valioliigakaudella United on pallonhallintatilastossa kuudentena. Ykkösenä on aivan ylivoimaisesti naapurijoukkue Manchester City. Sekin sinänsä oli ihan odotettua kun City palkkasi Pep Guardiolan päävalmentajaksi.

Man United -legenda Éric Cantona on sitä mieltä, että Guardiola sopisi paremmin Unitedin identiteettiin kuin Mourinho.

– Hän [Mourinho] pelaa hyvin puolustavalla tavalla. Se ei ole Manchester Unitedin identiteetin mukaista, Cantona sanoi BBC Radio 4:n haastattelussa.

– Manchester United on kuin Barcelona.

– Rakastan Mourinhoa. Pidän hänen karismastaan. Hän on todella terävä ja hän vetää kaiken paineen itseensä. Jo ennen kuin hän tuli Manchester Unitediin, sanoin pitäväni hänestä. Ja pidän myös Guardiolasta.

– Molemmat ovat erinomaisia, mutta minä suosin hyökkäävää jalkapalloa. Sillä tavalla minä yritin pelata koko urani ajan.

Cantona sanoi, ettei oikein jaksa katsoa Unitedin pelejä tällä hetkellä, kun lähestymistapa on hänen makuunsa turhan puolustava.

– United on minun seurani. United on veressäni, mutta jos nykyään katson jonkin ottelun, katson mieluummin sellaisen, jossa on enemmän luovuutta.

12 kierroksen jälkeen City johtaa Valioliigaa kahdeksan pisteen erolla Unitediin. Cityn maalisuhde on 40-7 ja Unitedin 27-6.