Pelaajamarkkinat ovat kuumentuneet vuosi vuodelta.

Kuumentumista ovat lisänneet seurat, jotka käyttävät velkarahaa pelaajasiirtoihin. UEFA:n talouden reilun pelin säännöt ovat joutuneet lähinnä ivailun kohteeksi. FIFA:kaan ei ole toistaiseksi onnistunut puuttumaan kuumentuneisiin markkinoihin. Halua muutokseen kyllä on, mikäli kattojärjestön puheenjohtajaa Gianni Infantinoa on uskominen.

– Meidän on kehiteltävä sääntelyä, joka on nykyistä läpinäkyvämpää, Infantino sanoi lehdistötilaisuudessa.

– Jos seura haluaa ostaa pelaajan ja seuralla on rahaa, niin voi tehdä. Jos ei ole rahaa, pelaajaa ei voi ostaa.

– Meidän on oltava selkeitä, koska muussa tapauksessa elämme yli varojemme. Tästä syystä avaamme keskustelun asiasta. Toivon, että ensi vuoteen mennessä voimme esitellä uudet säännöt, jotka tuovat vähän lisää järjestystä ja uskottavuutta siirtosysteemiin.

Infantinon esityksestä ei käynyt ilmi, millaisia seuroja vastaan uusi säännöstö kohdistetaan. Yksi haaste on suurseurat, joiden taustalta löytyy käytännössä valtioita. Täysin erilainen haaste on pienet seurat, jotka elävät velaksi.

Infantino sanoi, että myös agenttien työn läpinäkyvyyteen on syytä paneutua.

– Meidän on tehtävä se, meidän on löydettävä ratkaisu. Meidän on saatava aikaan sääntely, joka on läpinäkyvä ja selkeä. Kaikilla, jotka tekevät työnsä, on oikeus ansaita rahaa. Se on selvää.

– Mutta työ on tehtävä säännellyssä ja valvotussa ympäristössä. Meidän on se tehtävä, koska pelissä on jalkapallon maine. Me haluamme antaa itsestämme oikeanlaisen kuvan.