Watford sai tiistai-illan päätteeksi Vicarage Roadille vastaansa Manchester Unitedin, West Bromwichin Hawthornsilla taas vieraili samaan aikaan Newcastle.

Ashley Young tyrmäsi nopeasti

Marco Silvan komentamat Herhiläiset lähtivät otteluun allaan kaksi voittoa – täysien pistepottien lisäksi sekä Newcastlea että West Hamia vastaan oma maali oli pysynyt puhtaana. Näitä pelejä edeltävä voitto oli kuitenkin vanhentunut jo puolitoista kuukautta.

Watford Football Club

@WatfordFC
🔢 | #watfordfc XI v @ManUtd: Gomes (GK) (C); Mariappa, Prödl, Kabasele; Femenía, Cleverley, Doucouré, Zeegelaar; Hughes, Richarlison; Gray.

Subs: Karnezis (GK), Wagué, Janmaat, Capoue, Carrillo, Pereyra, Deeney.

Manchester Unitedilla oli silläkin kaksi voittopeliä edellisiltä kierroksilta – näitä ennen se hävisi vierasottelunsa Chelseaa vastaan.

Manchester United

@ManUtd
The team news is in! Here's your #MUFC XI to take on Watford... #WATMUN

Watford aloitti ottelun ennakkoluulottomasti, ja onnistui rakentamaan muutaman puolittaisen maalipaikan jo ensimmäisen viiden peliminuutin aikana. Se piti palloa ja rakenteli hyökkäyksiä, kun United iski vain hetkittäin. Vieraitten jokaisessa nousussa oli kuitenkin vaaramomenttia, ja 19. minuutilla se myös siirtyi johtoon – pallon upotti etukulmasta matalalla vedolla ohi Heurelho Gomesin uutta kukoistustaan elävä Ashley Young.

Premier League

@premierleague
GOAL Watford 0-1 Man Utd (19 mins)

Ashley Young collects a pass from Jesse Lingard and drives low into the corner from the edge of the box

#WATMUN

Muutamaa minuuttia myöhemmin Paul Pogba lähti pitkään kuljetukseen omalta puoliskoltaan, ja kaatui lopulta Abdoulaye Doucouren käsittelyssä. Vapaapotku hyvältä etäisyydeltä – Young jälleen maalintekijänä loistovedolla vasempaan yläkulmaan. Tässä maalissa Gomesilla ei ollut mitään arpaa, veto oli täydellisyyttä hipova.
Isäntien hyvä alku vaihtui hetkessä paniikin omaiseen tilanteeseen.

Not Match of the Day

@NOT_MOTD
Ashley Young's free-kick has us like...

Tässä vaiheessa tilastot eivät valehdelleet – isännillä ei vetoja kohti maalia, vierailla niitä oli kaksi. Sama jatkui puolen tunnin jälkeen, kun Anthony Martial suoritti kolmannen vedon kohti maalia, tilanteeksi 0-3.

Kolmannen maalin jälkeen kotijoukkueen pelistä näytti kadonneen viimeinenkin juoni – keltapaidat joutuivat jatkuvasti repimään punaisia sääntöjen rajamailla, eikä hyökkäysten rakentelusta tullut yhtään mitään.

40. minuutin kohdalla United sai vaparin lähes samasta paikasta kuin mistä ottelun toinen maali syntyi. Young näytti hakevan jo hattutemppua, mutta ampui tällä kertaa päin muuria.

Minuuttia ennen ensimmäisen jakson täyttä aikaa Gomes sai aikaan torjunnan, ja heti perään toisen. Watfordin puolustus ei kerta kaikkiaan saanut pysäytettyä Romelu Lukakun nousua maalipaikkaan, ja tämä pääsi pommittamaan kohti etukulmaa. Jesse Lingard joutui jatkopallossa toteamaan, että aivan kaikki ei tänäänkään uppoa.

Avauspuolikkaan viimeisellä hetkellä Richarlison, joka näytti tänään pelaavan täysin eri tasolla kuin joukkueensa, sai pallon United-maalin ylärimaan Kikon hyvän nousun jälkeen – tauolle silti tylyissä 0-3 -lukemissa.

Ottelun ensimmäinen vaihto nähtiin 54. minuutilla, kun vieraitten Nemanja Matic laahusti penkille nivustaan pidellen. Tilalle Ander Herrera. Lähes heti United-vaihdon perään Herhiläisten laituri Will Hughes rikkoi takareitensä. Oikealla laidalla yritteliäästi, mutta vailla varsinaisia mahdollisuuksia pelannut lupaus korvattiin Roberto Pereyralla. Samassa vaihdossa puolustuspäästä ulos kähti Sebastian Prödl, tilalle Andre Carrillo.

Unitedille reilu johto riitti, ja se antoi pallonhallinnan suosiolla Watfordille. Tunnin pelin jälkeen sitä osoittavat prosentit toisella jaksolla kirjattiin 64-36. Todellista vaaraa David de Gean maalille isännät eivät silti saaneet. 70 pelatun minuutin jälkeen Silva haki terävyyttä ottamalla kentälle Troy Deeneyn. Hetkeä myöhemmin tehoja tarjottiin Mariappan sekoilun seurauksena Lukakulle, joka ei saanut vetoa aikaan.

77. minuutilla Marcos Rojo kaatoi Pereyran boksissa, ja Deeney asteli pilkulle. Pallo vasempaan alakulmaan, tilanteeksi 1-3. Ottelu olisi saanut kenties jopa todellista jännitettä kavennuksen jälkeen, mikäli Rojo olisi saanut tilanteesta odotetun keltaisen kortin – hänellä oli sellainen jo alla.

11 - Troy Deeney has scored 11 of his 12 penalties in the @premierleague, including each of his three taken against Manchester United. Consolation.

84. minuutilla Watford nousi kuin nousikin vielä lähemmäs, maalintekijänä ottelussa monessa mielessä kunnostautunut Doucoure.

Jesse Lingard hiljensi Vicaragen kuitenkin totaalisesti, kun oli jo tulossa pois kentältä Zlatan Ibrahimovicin tieltä. 24-vuotias purjehti omalta puoleltaan oikealta laidalta vasemmalle, piti neljää puolustajaa pilkkanaan ja upotti takakulmaan 2-4.

Newcastle taisteli pisteen kahden maalin takamatkalta

Newcastle lähti peliin kolme pistettä illan isäntiään edellä; joukkueitten sarjasijoitukset ennen kierrosta olivat 14. ja 17.

Ensimmäinen vartti mentiin hienokseltaan vieraitten merkeissä – Newcastle sai muutaman maalipaikan, muttei todellista vaaraa Ben Fosterin maalille. Rafa Benitezin joukot olivat tilastojen perusteella melko tasoissa iäsntiensä kanssa, mutta lähtivät tauolle tappioasemassa.

Avauspuolkkaan viimeiseksi merkinnäksi jäi nimittäin Hal Robson-Kanulle merkitty 1-0-osuma, johon syötön tarjoili kesällä Arsenalista Albioniin siirtynyt Kieran Gibbs.

West Bromwich Albion

@WBA

@WBA
📸 Come on!

#WBANEW #COYB #WBA
1-0 Albion!

Jonny Evans rakes a ball out to the left, Kieran Gibbs strips DeAndre Yedlin for pace and puts it on a plate for Hal Robson-Kanu to head home.

Match of the Day

@BBCMOTD
Newcastle managed eight shots in the first half at #WBA, but just one on target.

They trail approaching the final half hour.

#WBANEW bbc.in/2k7FZvc

56. minuutilla West Bromwich tuplasi johtonsa 19-vuotiaan Sam Fieldin toimesta, syöttäjänä Matt Phillips.

📸 When you score your first #PL goal

#WBANEW

Kahden maalin johto kesti vain kaksi minuuttia – Ciaran Clark puski Harakat takaisin taisteluun kulmatilanteesta, lukemiksi 2-1.

Unibet Racing

@UnibetRacing
We looked away for two minutes and it's all going off at the Hawthorns!

Sam Field doubled the hosts' lead on 56 minutes before Ciaran Clark pulled one back for the Toon two minutes later.

Game on! #WBANEW 2-1

West Bromin avausmaalia rakentamassa ollut Jonny Evans oli epäonnen soturi, kun pallo kimposi hänestä omaan verkkoon 83. minuutilla.

West Brom-Newcastle 2-2
1-0 Robson-Kanu (45.+1)
2-0 Field (56.)
2-1 Clark (59.)
2-2 Evans (om) (83.)