Pep Guardiola on muovannut Manchester Cityn kokoonpanoa koko lailla uuteen uskoon saavuttuaan seuraan kesällä 2016. Vielä ensimmäinen kausi meni Valioliigan askelmerkkejä opetellessa, mutta tällä kaudella Guardiolan Citizens on ollut voittamaton sekä kansallisessa sarjassa että Mestarien liigassa.

Tiistaisessa lehdistötilaisuudessa Guardiolalta kysyttiin keskuspuolustaja Eliaquim Mangalan tulevaisuudesta, ja katalaaniluotsi antoi vastauksellaan ymmärtää, että seurassa voivat puhaltaa muutosten tuulet jatkossakin.

– Mangala on meidän pelaajamme ja pysyy täällä. Tulevaisuudessa, niin talvitauolla kuin kesälläkin arvioimme kuitenkin uudestaan aivan kaiken, Guardiola totesi Sky Sportsille.

– Se ei koske vain Mangalaa, vaan jokaista. Seura kysyy kaikilta, ovatko he tyytyväisiä vai eivät. He kysyvät, ovatko he tyytyväisiä asemaansa, pelasivatpa he tai eivät. Pelaajien täytyy päättää.

– Tällainen tulevaisuus on. Me haluamme pelaajia, jotka haluavat pelata täällä.

Mangala itse ei ole mahtunut Cityn avaukseen vielä yhdessäkään liigapelissä, mutta valmentajalta miehen asenne saa kiitoksia.

– Jotkut pelaajat kyseenalaistavat joitain harjoituksia, mutta Mangala ei ikinä. Hän yrittää aina tehdä kaiken vaadittavan ja kysyy lisäohjeitakin.

– Hänen käytöksensä treeneissä on todella tehnyt minuun vaikutuksen. Hän ei ole pelannut säännöllisesti, mutta hän on hyväksynyt sen, Guardiola kehuu.