Evertonin hyökkääjä Wayne Rooney viimeisteli keskiviikkona West Hamin verkkoon maalin, jonka jalkapallon ystävät muistavat vielä pitkään. Olemme koonneet alle viisi ikimuistoista osumaa, jotka on tehty Valioliigassa puolesta kentästä.

Charlie Adam (Chelsea – Stoke, 2015)
Adamin unelmaosuma on edelleen ennätysten kirjoissa, sillä yksikään kenttäpelaaja ei ole onnistunut viimeistelemään Valioliigassa maalia kauempaa. Monikaan sitä ei olisi uskaltanut tehdä, mutta skotti päätti yrittää onneaan syvältä omalta kenttäpuoliskolta. Erikoistilannespesialistina tunnettu Adam otti muutaman kosketuksen palloon ja ampui sen vasemmalla jalallaan yli epätoivoisesti kurottaneen maalivahdin Thibaut Courtois’n.

Vídeos de Futebol

@Vidfute
Golaço de Charlie Adam pelo Stoke contra o Chelsea.

Xabi Alonso (Liverpool – Newcastle, 2006)
Alonson on kerrottu harjoitelleen uransa aikana jatkuvasti kaukolaukauksia. Vuonna 2006 hän saikin maalivahti Steve Harperin näyttämään typerältä pyssytettyään pallon sisään vajaasta 60 metristä. – Hemmetinmoinen laukaus, en syytä Steveä tapahtuneesta, Newcastlen manageri Glenn Roeder tiivisti. Espanjalainen oli tehnyt vastaavanlaisen täysosuman myös FA Cupin kamppailussa Lutonin verkkoon.

The Transfer Room

@TransferRoom_
Happy 36th birthday to Xabi Alonso! #TBT when he scored from inside his own half Vs Newcastle 🎯

World class player & the coolest man in football. 😎 🎂

David Beckham (Wimbledon – Man United, 1996)
Nuori Beckham nousi suuren yleisön tietoisuuteen, kun hän yllätti Wimbledonin maalivahdin Neil Sullivanin niukasti omalta kenttäpuoliskolta kauden 1996–97 avauskierroksella. – En voinut tietää sitä silloin, mutta se hetki oli kaiken alku: huomion, mediakirjoittelun, kuuluisuuden. Kun jalkani potkaisi sitä palloa, se avasi oven loppuelämääni, mies on todennut.

Vídeos de Futebol

@Vidfute
David Beckham vs Wimbledon, 1996.

Wayne Rooney (Everton – West Ham, 2017)
Rooneyn ensimmäinen hattutemppu kasvattajaseura Evertonin paidassa sinetöityi keskiviikkona ikimuistoisella tavalla. Maalivahti Joe Hartin epäonnistunut avaus tuli sopivasti Rooneylle, eikä tämä epäröinyt hetkeäkään. Hän potkaisi suoraan vastapalloon ja sai tuulettaa illan kolmatta osumaansa. – Se on yksi parhaista tekemistäni maaleista, ellei jopa paras. En usko, että olen koskaan elämäni aikana saanut parempaa osumaa palloon.

Wayne Rooney (West Ham – Man United, 2014)
Beckham hymyili Boleyn Groundin katsomossa, kun Rooney tykitti unelmavolleyn vajaasta puolesta kentästä ohi veräjänvartija Adriánin. – Kyse oli vain vaistosta. Käännyin, katsoin nopeasti ylös ja näin maalivahdin ulkona maaliviivalta. Olen yrittänyt sitä monta kertaa, ja onneksi se meni sisään, englantilainen kommentoi.

United Religion

@Unitedology
Lol. Rooney scores against West Ham from far out in the presence of Moyes. vine.co/v/522Bz0YDnn5