Liverpoolin managerin Jürgen Kloppin käyttäytymistä kentän laidalla viikonlopun Brighton-ottelun yhteydessä on kritisoitu Englannissa.

Kloppin villit tuuletukset 5–1-voittopelissä näyttivät ärsyttävän kotijoukkueen manageria Chris Hughtonia. Muun muassa Ian Wright ehti jo nostaa asian esiin.

Nyt kriitikoiden joukkoon on liittynyt BBC:n asiantuntija Garth Crooks, joka pelasi aikoinaan muun muassa Stoken, Tottenhamin ja West Bromwichin väreissä.

– Häviäminen 1–5-lukemin ei ole hauskaa, etenkin kun punaisten manageri Jürgen Klopp tekee jokaisen maalin jälkeen nyrkkitervehdyksiä ja juhlii valmennustiiminsä kanssa kuin kyseessä olisi Mestarien liigan loppuottelu, sanoo Crooks.

– Ymmärrän voittamisen tärkeyden, mutta tämä oli Brighton. En siedä sitä, jos pelin jälkeen kuka tahansa manageri joutuu ennen kättelemistä odottamaan sitä, että hänen virkaveljensä lopettaa pelaajien ja valmennustiimin jäsenten halaamisen ja suukottelun, hän lisää.

Crooks toteaa aistineensa, että juuri sillä tavalla tapahtui päätösvihellyksen jälkeen. Hänen mielestään Hughtonin ärtymys oli täysin oikeutettua.

– Mitä tämän hienon lajin perinteille on tapahtumassa? Ovatko voittaminen ja raha tuhonneet kaiken sen, mitä pidämme arvokkaana?

– Pelissä on tapana, että välittömästi pelin jälkeen kätellään, koska se tuo pelille lopetuksen – ja se lähtee managereista. Lajin yleiset tavat ovat suurempia kuin yksikään manageri tai pelaaja, ja jos jompaakumpaa ei kiinnosta hoitaa velvollisuuttaan, ehdotan, että he etsivät itselleen uuden ammatin, jossa heillä on varaa huonoihin tapoihinsa.

Lähde: Liverpool Echo