Bournemouth ja Southampton tasasivat sunnuntaina sarjapisteet 1-1 -lukemin Englannin etelärannikon derbyssä (raportti). Ottelun erotuomarin Jon Mossin yksi kiistanalainen päätös jätti kuitenkin kotijoukkue Bournemouthille kosolti jossiteltavaa.

Tilanne oli vielä 0-0, kun 32. peliminuutilla Bournemouthin puolustaja Adam Smith meni rankkarialueella nurin Southamptonin Sofiane Boufalin yrittäessä pallonriistoa. Moss ei tuominnut tilanteesta rankkaria, vaan antoi Smithille varoituksen sukeltamisesta. Tuomio oli ankara, ja Smith kertoikin, että Moss oli tullut myöhemmin katumapäälle.

– Se oli kauden viides keltainen korttini. Juttelin myöhemmin Mossin kanssa. Hän pyysi minulta anteeksi ja sanoi, että siitä olisi pitänyt antaa rankkari, Smith totesi BBC:n mukaan.

– Ei minua haittaa, että hän myönsi virheensä. Tosiasia kuitenkin on, että varoitustani ei pyyhitä pois, joten missaan seuraavan ottelumme.

Myös Cherries-manageri Eddie Howe harmitteli Mossin ratkaisua.

– En tiedä, mitä tuomari näki, mutta tällaista jalkapallo on.

– Minusta se oli selvä rankkari. Minulla oli tilanteeseen suora näkölinja.

– Se oli todella suuri pettymys, koska meiltä ei jäänyt ainoastaan rankkari saamatta, vaan menetimme myös Adamin pelikieltoon. Näin sen tuomion vaikutus näkyy vielä seuraavassakin pelissä, Howe harmitteli.