Entinen huippuhyökkääjä Ian Wright kritisoi kovin sanoin Valioliigan hännänhuipun Swansean hyökkäyspelaamista.

Kesähankinnat Wilfried Bony ja Tammy Abraham olivat vasta toista kertaa yhdessä avauskokoonpanossa, kun Swansea koki viikonloppuna tappion Stoken vieraana.

Kaikki näyttikin hyvältä Paul Clementin miehistön kannalta Bonyn vietyä vieraat alussa johtoon, mutta Stoke nousi lopulta 2–1-voittoon Xherdan Shaqirin ja Mame Biram Dioufin maalien turvin.

– Swansean suuntaus on epätoivoinen, eikä ole kovin vaikeata saada selville suurinta ongelmaa. He eivät vain osu tolppien väliin, juontaja Gary Lineker sanoi BBC:n Match of the Day -ohjelmassa.

Arsenalin ex-maalitykillä Wrightilla löytyi siihen pikainen vastaus.

– Heillä on ollut 27 laukausta 15 ottelussa. Näyttää siltä, ettei heidän harjoituksissaan olisi maaleja tai jotakin. He vain pelaavat peliä, jossa pallo pidetään oman joukkueen hallussa, asiantuntija tuumi.

– Heillä on tulossa vastaan West Brom, Man City, Everton ja Crystal Palace. Nuo joukkueet uskovat saavansa heiltä kolme pistettä, ja jos he pelaavat tuolla tavalla, ne ehdottomasti saavat.

Swansean laukaustilasto on selvästi Valioliigan surkein. Keskimäärin joukkue on laukonut tähän mennessä kohti maalia alle kaksi kertaa ottelua kohti.

Kamppailussa Stokea vastaan joukkueelle kertyi yhteensä kymmenen kutia, joista vain kolme meni maalia kohti.

Lähde: Wales Online