Burnley on pelannut suorastaan uskomattoman alkukauden. Nyt se on vaarassa murentua.

Burnley menetti kenties parhaan pelaajansa, Robbie Brady, sairastuvalle viime viikonlopun ottelussa Leicesteriä vastaan. Nyt asian tiimoilta on saatu lisätietoja.

Burnley tiedottaa verkkosivuillaan, että Bradylla on polvivamma, joka vaatii leikkauksen.

– Leikkauksessa korjataan repeytynyttä polvilumpiojännettä. Hän joutuu sivuun huomattavaksi ajaksi, Burnleyn päävalmentaja Sean Dyche sanoi tiedotteessa.

25-vuotias Brady on tällä kaudella pelannut kaikki Burnleyn ottelut niin Valioliigassa kuin Liigacupissa. Valioliigassa laituri on tehnyt yhden maalin ja syöttänyt kaksi. Hän on joukkueensa sisäisessä pistepörssissä jaetulla kolmannella sijalla.

Erityisen tärkeän Bradysta tekee hänen kykynsä luoda maalipaikkoja. Brady on luonut tämän kauden valioliigapeleissä keskimäärin 1,8 maalipaikkaa ottelua kohden. Hän on tilastossa joukkueensa selkeä ykkönen, vain Johann Berg Gudmundsson pääsee edes lähelle. Brady on myös joukkueensa ahkerin laukoja.

Eikä Brady ole edes ainoa sairastupalainen Burnleyn joukkueessa. Sivussa ovat myös Steven Defour, Matthew Lowton, Tom Heaton, Jon Walters ja Dean Marney. Kuusikosta Brady, Defour, Lowton ja Heaton ovat selkeitä avauksen pelaajia.