Everton haki todella nuorella miehistöllä komean 3-0-voiton Kyprokselta Apollon Limassolin vieraana. Nuori miehistö esiintyi edukseen ja illan sankariksi nousi 20-vuotias hyökkääjä Ademola Lookman, joka iski kaksi maalia.

Everton päätti lähteä otteluun selkeästi nuorella kokoonpanolla, sillä ensi sunnuntaina Everton kohtaa vieraskentällä Liverpoolin Merseysiden derbyssä Valioliigassa. Evertonin avauskokoonpano olikin nuorin englantilaisjoukkueen avauskokoonpano sitten vuoden 2009 Euroopan kentillä.

OptaJoe

@OptaJoe
23y 015d - Everton's starting XI tonight vs Apollon Limassol (23y 015d) is the youngest by an English club in Europe (excl. qualifiers) since Everton vs BATE Borisov in the Europa League in December 2009 (22y 319d). Youth.

Lookman vei vieraat johtoon 21. minuutilla. Nikola Vlašić tarjoili oikealta laidalta tarkan keskityksen takatolpalle, josta Lookman iski uransa ensimmäisen maalin Eurooppa-liigassa.

Vain reilu viisi minuuttia myöhemmin Lookman iski jo illan toisensa. Tällä kertaa nähtiin upea laukaus reilusta 20 metristä. Laukaus ohjautui vasempaan ylänurkkaan maalivahdin kautta. Maaliin johti komea pallonhallinta, kun Everton antoi 20 syöttöä ennen kuin pallo oli maalissa.

OptaJoe

@OptaJoe
26 - Ademola Lookman's second goal for Everton vs Apollon Limassol tonight ended a sequence of 26 passes. Confidence.

Lookman pelasi muutenkin vahvan ottelun. Lookman ehti pelata 20 ottelua ilman maalia, joten onnistumiset tulivat varmasti tarpeeseen. Maaleista tullut itseluottamus paistoi miehen otteista.

Toisella puoliajalla nähtiin vielä yksi osuma, kun Vlašić viimeisteli loppulukemat komean yksilösuorituksen päätteeksi.

Vaikka Everton saikin viimeisestä ottelusta voiton, oli joukkueen suoritus Euroopan kentillä surkea. Everton sai kasaan lopulta vain neljä pistettä. Apollon-voiton lisäksi Everton pelasi tasapelin joukkueiden ensimmäisessä kohtaamisessa. Neljä pistettä Eurooppa-liigan alkulohkossa on myös huonoin pistemäärä englantilaiselta joukkueelta Eurooppa-liigan lohkovaiheessa.

OptaJoe

@OptaJoe
4 - Despite winning their final game, Everton's points tally was the lowest by an English club in a Europa League group stage (four points) – beating the previous worst set by Wigan Athletic in 2013-14 (five points). Exit.