Sunnuntaina on derbyjen päivä Valioliigassa. Manchesterissa ja Liverpoolissa pelataan kaupungin herruudesta. Merseysiden derbyssä Liverpool isännöi Evertonia Anfieldilla.

Evertonin alakerrassa väkevää kautta pelaava 20-vuotias Jonjoe Kenny kuuluu Englannin nuorten maajoukkueeseen. Mieheltä kysyttiin kumpi olisi hienompaa, alle 20-vuotiaiden maailmanmestaruus vai derbyvoitto Anfieldilla 18 vuoden tauon jälkeen? Vastaus tuli apteekin hyllyltä.

– Derbyn voittaminen. Olen aina halunnut voittaa derbyn. Mennä Anfieldille ja voittaa derby? En tiedä olisiko mitään parempaa, Kenny sanoi Telegraphille.

Toisen Kenny on vieläpä kokenut kentällä, sillä hän kuului Englannin alle 20-vuotiaiden maajoukkueeseen, joka voitti tänä vuonna maailmanmestaruuden. Derbyvoitosta Kennyllä ei liene kovin vahvoja muistikuvia. Everton on nimittäin viimeksi onnistunut voittamaan Liverpoolin Anfieldilla syyskuussa 1999. Silloin Kenny oli 2-vuotias.

Kennyn ystävä nuorten maajoukkueesta Dominic Solanke edustaa Liverpoolia. Kennyn mukaan hän ei aio olla missään yhteydessä Solankeen ennen peliä.

Sunnuntaina luvassa on kauden kohokohta.

– Kun viikko etenee, ei voi muuta ajatella kuin peliä. Koko elämäni ajan derby on ollut isoin ottelu. Joka kausi se on peli, mitä odottaa. Ei ole väliä pelataanko kotona vai vieraissa, sitä haluaa vain olla mukana. En malta odottaa, että pääsen pelaamaan derbyssä, Kenny hehkutti.