Jalkapallon Mestarien liigan ensimmäinen pudotuspelikierros on arvottu. Ensimmäistä kertaa historiassa 16 parhaan joukkoon selviytyi viisi joukkuetta samasta maasta, tässä tapauksessa Englannista.

Lohkovaiheessa eniten pisteitä saalistanut Tottenham toivoi kovaa vastustajaa, ja sellaisen myös sai, kun arpa asetti sitä vastaan viime kauden finalistin Juventuksen. Joukkueet eivät ole kohdanneet europeleissä koskaan aiemmin.

Hurjaa syyskautta pelaavalle Manchester Citylle arpa heitti puolestaan Baselin, joka yllätti lohkovaiheessa kertaalleen toisen manchesterilaisen Unitedin. Kovin kovaan testiin eivät joudu myöskään Liverpool ja Manchester United.

Ainoana englantilaisena lohkokakkosten koriin joutunut Chelsea sai vastaansa kivikovan Barcelonan, joten suosikin paineita ei tarvitse puolustavan valioliigamestarin kantaa.

Kaikkein kovin ottelupari on etukäteen ajateltuna Real Madrid-PSG, sillä molemmat kuuluvat kilpailun voittajasuosikeihin. Real Madrid on voittanut kilpailun kahdesti peräkkäin, ja PSG vahvistui täksi kaudeksi muun muassa Neymarilla.

Kaikki otteluparit:

Juventus-Tottenham
Basel-Manchester City
Porto-Liverpool
Sevilla-Manchester United
Real Madrid-PSG
Shakhtar Donetsk-AS Roma
Chelsea-Barcelona
Bayern München-Besiktas

Neljännesvälierien ensimmäiset osaottelut pelataan 13.-14.2. ja 20.-21.2. ja toiset osat 6.-7.3. ja 13.-14.3. Loppuottelu pelataan 26.5. Kiovassa.