Maailmassa on paljon negatiivisuutta, mutta kyllä sitä joulumieltäkin vielä löytyy. Tuoreen näytteen antoi Hereford FC -yhteisö.

Tätä nykyä Englannin seitsemännellä sarjatasolla pelaava Hereford on selvittänyt FA Cupissa tiensä komeasti toiselle varsinaiselle kierrokselle. Jos joukkue voittaa huomisillan ottelun Fleetwoodia vastaan, kolmannella kierroksella vastustaja olisi Valioliigan Leicester.

Mutta. Englannin lumimyrsky tavoitti myös Herefordin kotistadionin Edgar Streetin. Vielä pari päivää sitten näky oli ottelua ajatellen lähinnä lohduton.

HerefordFC

@HerefordFC
IMPORTANT! We need help from 10am Tuesday to remove snow from the pitch in order to get Thursday's #FACup game on! Can you help? ow.ly/XuMo30h9Kxw

Hereford kutsui apua. Muun muassa Twitterissä pyydettiin vapaaehtoisia lumitöihin, jotta ottelu saataisiin pelattua. Vapaaehtoisia ilmaantui paikalle, mutta edelleen näky oli melko lohduton.

HerefordFC

@HerefordFC
The volunteers are doing an amazing job of clearing the pitch, but we could always welcome even more help! We'll be here all day and into the evening so please come on down if you can!

Faneja alkoi valua paikalle lisää ja pikku hiljaa nurmea saatiin näkyviin enemmän ja enemmän.

HerefordFC

@HerefordFC
Unbelievable effort from the volunteers today. Incredible. The end is in sight, but we could do with extra hands! If you can come along, even for an hour or so it would be gratefully appreciated! Lets get this game on! @EmiratesFACup

Myöhään eilen illalla alettiin olla siinä pisteessä, että lumet oli kolattu kentältä pois.

HerefordFC

@HerefordFC
Team work makes the dream work! Amazing dedication from our volunteers. Incredible. We're going to do this! If you want to come and help, we're still going strong! @EmiratesFACup

HerefordFC

@HerefordFC
How many wheelbarrows does it take to clear the pitch of snow?

Vieläkään ei ole ihan valmista. Katsomoista pitäisi vielä saada lumet pois. Tällä yhteisöllisyydellä se hoitunee ennen huomisiltaa.

Tapaus on noussut jo niin merkittäväksi, että BBC:kin kävi tekemässä Herefordin lumitalkoista jutun. Videolla haastateltiin useampaa seuran fania.

– Minä vain rakastan tätä seuraa. Olen käynyt peleissä vuodesta 1963 asti. Tämä [lumitöiden tekeminen] on raskasta, mutta se on hyväksi. Sitä paitsi se on hyvää liikuntaa, yksi faneista sanoi.

– Peli on pelattava. Kuten kaikki tämän seurayhteisön jäsenet, me vain satumme rakastamaan tätä seuraa. Kunhan saamme valot päälle, olen täällä niin pitkään kuin tarvitsee, toinen fani sanoi.

– Tämä on seura, jota rakastan. Edessä oleva ottelu on valtava Hereford FC:lle. Tämä näyttää, kuinka yhteisöllisestä seurasta on kyse.

– Tämä on uskomatonta. Fanit ovat aina olleet tämän seuran tukena. Herefordilla on upeat fanit. He ovat paikalla peleissä, ja nyt jokainen voi nähdä samojen fanien työnjäljen. Ihan uskomatonta, Herefordin huoltaja sanoi.

BBC News Midlands

@bbcmtd
An army of @HerefordFC fans spent Tuesday clearing the Edgar Street pitch to hopefully ensure Thursday's @EmiratesFACup second round replay against @ftfc takes place. The winners will play Premier League @LCFC

Hereford on Twitter-tilillään kiittänyt paikalle saapuneita talkoolaisia useampaan otteeseen.

– Edelleen painetaan menemään. Uskomatonta. Sanat loppuvat kesken, yhdessä twiitissä sanottiin.