Isaac Hayden on viimein tällä kaudella lyönyt läpi Valioliigassa. 22-vuotias keskikenttäpelaaja on avannut 12 sarjapelissä Newcastlen riveissä ja kuulunut joukkueen runkopelaajiin.

Muutama vuosi sitten Hayden oli tarkoitus debytoida Valioliigassa Arsenalin akatemiasta nousseena. Mathieu Flaminin taklaus harjoituksissa kuitenkin muutti kaiken.

Lopulta Hull-pelissä avauksessa pelasi Flamini.

– Muistan tulleeni pallon kanssa. Syötin pallon ja sitten Flamini tuli väliin. Hän osui nilkkaani. Luun yläpuolelle ja nilkka vääntyi. Se naksahti. Itseasiassa kuulin kaksi naksahdusta, Hayden muisteli The Guardianin haastattelussa.

– He eivät ensin kuvanneet vammaa. Sanoin sen olevan kipeä, mutta he sanoivat sen olevan normaalia nyrjähdyksen jälkeen. Kävin kuntoutussessiossa, enkä voinut edes potkaista palloa. Aina kun koskin siihen jalallani, olin tuskissani.

Hayden pelaa nyt toista kauttaan Newcastlessa siirryttyään seuraan Arsenalista. Englantilaispojan hankkiminen oli päävalmentaja Rafael Benítezin pitkän harkinnan tulos.

Ennen värväyspäätöstä Benítez katsoi 12 eri videota Haydenista. Nuorukainen vakuuttui välittömästi espanjalaisen toimintatavoista.

– Olimme Rosewoodin hotellissa Lontoossa ja siellä oli iso suklaarasia pöydällä. Yhtäkkiä hän otti kaksi isoa kourallista suklaata käsiinsä ja teki niistä muodostelman. Hän alkoi esittää minulle kysymyksiä. ”Mihin sijoittuisit, jos pallo tulisi tähän ja keskikenttäpelaajat olisivat tässä?

– Joskus hän kehui vastauksiani mahtaviksi. Joskus hän sanoi: ”Ei. Tuo on todella englantilainen vastaus. Jo ensitapaaminen oli valmennustuokio Sanoin sen jälkeen agentilleni: ” En välitä, mitä se vaatii. Haluan siirron.”