Huhut vievät vahvasti Sevillan keskikenttäpelaaja Steven Nzonzia takaisin Valioliigaan. Ranskalaisen uskotaan olevan muuttamassa Englantiin jo tammikuussa, kahden ja puolen menestyksekkäästi Espanjassa vietetyn vuoden jälkeen. Nzonzista jalostui Sevillassa yksi La Ligan parhaista keskikentän pohjapelaajista, joka on nauttinut sarjassa suurta arvostusta.

Mediassa Nzonzia on ehdotettu ainakin Arsenaliin ja Evertoon. Stoke Sentinel kertoo, että Arsenal on tiettävästi tarjonnut Nzonzista 35 miljoonaa puntaa. Nzonzin vanha pelikaveri Stokesta – legendaarinen Peter Crouch – uskookin, että hän on kannattava satsaus mille tahansa seuralle ja vertaa miestä jopa palvottuun Arsenal-sankariin.

– En tiedä, minne Nzonzi tulee päätymään – Arsenalista ja Evertonista puhutaan eniten – mutta olen varma, että hän on laadukas hankinta kenelle tahansa. Nzonzi istuu Valioliigaan kuin nakutettu, Crouch kirjoittaa Daily Mailin kolumnissaan.

 

– Steven ja minä olimme Stokessa pelikavereita kolmen vuoden ajan. Kun hän lähti Sevillaan vuonna 2015, yllätyin suuresti, etteivät Arsenal tai Liverpool tehneet hänestä tarjousta. Hän olisi ollut ihanteellinen vahvistus kummalle tahansa, ja etenkin Arsenalille.

– Hän näytti siltä, että hänestä voisi tulla Patrick Vieiran manttelinperijä. Uskon aidosti siihen, että hänestä voi tulla yhtä hyvä, Crouch kehuu.

– Vieira oli omaa luokkaansa, mutta Stevenillä on samoja ominaisuuksia. Hän on hyvä pallollisena ja energinen, mutta myös vahva sekä hyvä ilmassa. Joskus minusta tuntuu, että Stokessa pärjääviä pelaajia ylenkatsotaan, ja niin saattoi käydä Stevenillekin.

– Jos Nzonzi palaa ensi kuussa Englantiin, hänellä ei tule minkäänlaisia sopeutumisvaikeuksia, sillä hän tuntee liigan läpikotaisin.

29-vuotiaalla Nzonzilla on kuuden vuoden kokemus Valioliigasta, sillä hän pelasi Blackburnissa vuosina 2009-2012 ja Stokessa vuosina 2012-2015. Ranskan maajoukkueessa hän debytoi marraskuussa.