Manchester City rikkoi kesällä puolustajista maksetun siirtokorvauksen maailmanennätyksen, kun se hankki Benjamin Mendyn itselleen AS Monacosta vajaalla 60 miljoonalla eurolla.

Ranskalaisen alku Englannissa oli vakuuttava, mutta uran neljäs Valioliiga-ottelu päättyi ikävällä tavalla, kun Mendy loukkasi oikean jalan polvensa pahasti. Hänen epäillään olevan sivussa pelikentiltä koko loppukauden ajan.

Mendyn ikävän tilanteen seurauksena Pep Guardiolan kerrotaan haluavan uuden puolustajan loukkaantuneen hankintansa korvaajaksi.

Saksalaisen Bildin mukaan yksi vaihtoehdoista on Saksan maajoukkueeseen noin vuosi sitten noussut Philipp Max. 24-vuotias laitapuolustaja on pelannut FC Augusburgissa upeaa kautta. 17 Bundesliiga-ottelun jälkeen hän johtaa sarjan syöttöpörssiä peräti kymmenellä maaliin johtaneella syötöllä.

Augusburg maksoi Maxista kesällä 2015 noin neljä miljoonaa euroa, mutta hänen fantastisten otteidensa seurauksena hänen hintalappunsa on nykyään huomattavasti paljon suurempi. Hänellä on sopimusta nykyisen seuransa kanssa vuoteen 2022 asti.

Philipp Max on muun muassa Schalke 04:n ja Borussia Dortmundissa pelanneen Martin Maxin poika.