Entinen huipputoppari Sol Campbell muistelee lämmöllä Manchester Unitedin ja Portsmouthin FA Cupin kohtaamista maaliskuussa 2008.

Harry Redknappin luotsaama Portsmouth haki Old Traffordilta ikimuistoisen 1–0-vierasvoiton Sulley Muntarin rangaistuspotkumaalilla.

– Se on erityistä cupissa. Voitossamme ei ollut kyse jättiläisen kaadosta, mutta uskon vedonvälittäjien epäonnistuneen sinä päivänä, Campbell kertaa.

– Kohtasimme mahtavia pelaajia, mutta me kaikki pelasimme mahtavan pelin. Kaikki kantoivat kortensa kekoon. Kentällä nähtiin joitakin loistavia suorituksia, ja saimme voiton. Se on kaunis asia jalkapallossa. Se oli erityistä meille kaikille.

– Rehellisesti sanoen itkin, olin täynnä tunnetta, koska tiesin, kuinka suuri päivä se meille oli. Manchester Unitedin kotikentältä ei vain odota voittoa. Vaikka meillä oli hyvä joukkue, emme odottaneet sitä.

Campbell sanoo olevansa yleensä viileä ja maltillinen, mutta jalkapallo saa hänen tunteensa valloilleen – erityisesti odottamattomat tulokset.

– Liian viileä ei voi olla. Syvällä sisälläni on intohimoa. Haluan voittaa, teen kaikkeni voiton eteen. Joskus se ei onnistu, mutta olen valmis yrittämään uudestaan.

Portsmouth valloitti FA Cupin tuona keväänä. Loppuottelussa kaatui Cardiff loppuluvuin 1–0.

Valioliigaseurat tulevat mukaan FA Cupiin tammikuun alussa, kun kilpailussa siirrytään kolmannelle kierrokselle.

Lähde: The News