Ex-pelaaja Danny Higginbotham tyrmää joidenkin jalkapallon ystävien näkemyksen siitä, että Middlesbrough’n uudeksi manageriksi nimitetty Tony Pulis, 59, suosisi vain pitkää palloa.

– Mitä roskaa, Higginbotham tiivistää Teesside Gazetten haastattelussa.

Hän pelasi Pulisin alaisuudessa Stoken paidassa ja oli mukana joukkueessa, joka nousi Valioliigaan keväällä 2008.

– Jos joku näki, mitä hän teki Crystal Palacessa – hän teki heistä jännittävän vastahyökkäysjoukkueen, joka pelasi loistavalla jalkapallobrändillä, sanoo Higginbotham.

– Mielestäni on epäkunnioittavaa kutsua häntä ”pitkän pallon kauppiaaksi” tai miksi tahansa.

Stokessa Pulisin alaisuudessa pelasi Matthew Etheringtonin, Jermaine Pennantin, Ricardo Fullerin ja Peter Crouchin kaltaisia nimiä.

– Mielestäni hänet yhdistetään valitettavasti tähän maineeseen. Saatan olla puolueellinen, mutta en todellakaan näe Tonyn joukkueita sellaisina. Hän arvostaa hyvää puolustamista. Hän on ensimmäinen henkilö, joka antaa sinulle nuhtelun typerän virheen jälkeen, mutta sellainen hän vain on.

Pulisin maine saattaa johtua Stoken avauskaudesta korkeimmalla sarjatasolla, sillä prioriteettina oli vain välttää putoaminen.

– Jos olisimme nousseet ja pelanneet sinä vuonna avointa peliä, olisimme pudonneet saman tien takaisin. Siitä ei ole epäilystäkään. Tony katsoi vahvuuksiamme ja sitten käytti niitä. Jotkut ihmiset saattavat kutsua sitä pitkäksi palloksi, mutta meille se oli keino hyviin lopputuloksiin.

– Se oli kuitenkin kaukana tylsästä.