Kun Virgil van Dijk siirtyy 1. tammikuuta 84,5 miljoonan euron siirtosummalla Southamptonista Liverpooliin, tulee hänestä virallisesti maailman kaikkien aikojen kallein puolustaja.

Jättisumma nostattaa luonnollisesti ilmoille myös kysymyksen, onko van Dijk nyt tai lähivuosina myös maailman paras puolustaja. Ainakaan vielä ei likimainkaan, jos asiaa kysytään Cardiffin manageri Neil Warnockilta. Warnockin mielestä kun jopa tämän omasta Mestaruussarja-miehistöstä löytyy van Dijkia parempi toppari.

Warnock sanoi viime viikolla, ettei vaihtaisi Norsunluurannikon maajoukkuetoppari Sol Bambaa yhteenkään Valioliigan tai Mestaruussarjan puolustajaan. Torstaisessa lehdistötilaisuudessa Warnockilta kysyttiin vielä spesifimmin, että eikö edes van Dijkiin? Vastaus oli selkeä:

– Minusta van Dijkin pallolliset ominaisuudet ovat paremmat kuin Sol Bamballa, mutta en pidä häntä parempana puolustajana, Warnock sanoi Sky Sportsin mukaan.

– Puolustussuuntaan Sol Bamba on hitusen parempi kuin van Dijk. Van Dijkilla on parempi itseluottamus pallollisena, mutta puolustajana hän ei ole parempi.

Warnock on seurannut van Dijkia tarkasti, sillä työskennellessään Crystal Palacen managerina syksyllä 2014 hän halusi itse asiassa hankkia hollantilaisen joukkueeseensa.

– Halusin keskuspuolustukseemme van Dijkin. Ehdotin, että hankkisimme hänet kuudella miljoonalla punnalla. Crystal Palacen pääscoutin mielestä hän ei kuitenkaan ollut tarpeeksi nopea eikä hän uskonut van Dijkin pystyvän nousemaan Skotlannin pääsarjasta sille tasolle, mitä tarvitsimme, Warnock paljastaa.

– Toivottavasti se pääscoutti on katsonut uutisia tänä aamuna ja huomannut 75 miljoonan punnan siirron!