Kaylen Hinds, Ryan Kent ja tärkeimpänä esimerkkinä Jadon Sancho. Yhä useammat Englannin menestyneistä nuorisomaajoukkueista tutut pelaajat ovat lähteneet merta edemmäs kalaan peliajan toivossa, kun brittiseuroissa tie tukitaan kalliilla ja nimekkäillä ulkomaalaispelaajilla.

Suunnaksi tuntuu yhä useammin valikoituvan Saksa, ja edellämainittu kolmikkokin on Bundesliigaan päätynyt – kaksi ensimmäistä lainalle ja Sancho Borussia Dortmundiin pysyvällä siirrolla. Trion lisäksi myös Englannin nuorten maajoukkuetoppari Reece Oxford on palloillut syyskaudella Bundesliigassa lainalla, mutta Oxfordinkin kohdalla siirto voi muuttua pysyväksi.

West Hamin sopimuspelaaja Oxford on tällä hetkellä Borussia Mönchengladbachin mies. Elokuusta marraskuuhun Oxford kulutti Mönchengladbachissa yhtä peliminuuttia lukuun ottamatta vaihtopenkkiä, mutta joulukuussa hän pääsi joukkueen avaukseen kolmessa peräkkäisessä ottelussa – keskikentän pohjalle tai laitapuolustajaksi.

Vaikka Mönchengladbachillakin on ollut haluja siirron vakinaistamiseen, kertoo BBC, että Oxfordin uudeksi seuraksi onkin osoittautumassa RB Leipzig. Leipzigin kerrotaan maksavan 19-vuotiaasta lupauksesta aluksi 9 miljoonan euron siirtokorvauksen, joka voi nousta erilaisten bonusten ja pykälien myötä 19 miljoonaan.

 

Jotta siirto voi toteutua, pitää West Hamin ensin kutsua Oxford Mönchengladbachista takaisin riveihinsä ennenaikaisesti. Näin Oxford voisi liittyä Leipzigin joukkueeseen jo tammikuussa.

Leipzig yritti ostaa Oxfordin jo vuonna 2016, mutta tuolloin se ei päässyt West Hamin kanssa siirtosummasta sopuun.

Kaikki Englannin nuorisomaajoukkueet läpikäyneestä Oxfordista tuli heinäkuussa 2015 West Hamin edustusjoukkueen kaikkien aikojen nuorin pelaaja, kun hän debytoi 16-vuotiaana Eurooppa-liigan karsintapelissä Lusitanosia vastaan. Valioliigadebyyttikin näki päivänvalonsa vain reilua kuukautta myöhemmin.