Tottenhamin Harry Kanen hurja maalivire on herättänyt kunnioitusta myös Juventuksen legendamaalivahti Gianluigi Buffonissa.

Buffon, 39, on kohdannut pitkällä urallaan joitain lajin historian parhaita hyökkääjiä. Italialaisvahti näkee Kanessa, 24, samoja piirteitä kuin heissä.

– Harry on tällä hetkellä yksi Euroopan parhaista hyökkääjistä – se on selvää. Pelaaja voi aina kehittää oman pelaamisensa osa-alueita ja yrittää kehittyä, mutta on joitain asioita, joita ei vain voi opettaa, sanoi Buffon Mirrorin haastattelussa.

– Minusta luontainen maalinteon lahja on asia, jonka kanssa synnytään. Olen nähnyt saman vuosien varrella Ronaldossa, Cristiano Ronaldossa, Filippo Inzaghissa ja Gabriel Batistutassa. Heillä on sellainen luontainen vaisto, jolla voi laittaa maalivahdit kärsimään, ja on selvää, että myös Kane omaa sellaisen.

Buffon pääsee kohtaamaan Kanen keväällä, sillä Juventus ja Tottenham arvottiin vastakkain Mestarien liigan ensimmäiselle pudotuspelikierrokselle.

– Olen aina urallani halunnut testata itseäni parhaita vastaan, ja Harry Kane on nyt yksi parhaista. Minulla on aina ollut se sama asenne. En pelkää parhaita, minä arvostan heitä ja haluan aina pelata heitä vastaan.