[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Everton-Manchester United
Maanantaina 1.1 klo 19.30
Valioliiga

Uudenvuodenpäivänä pelataan Valioliigaa, joten ruuhkaviikot joukkueilla jatkuvat. Sekä Everton että United yrittävät päästä voittojen tielle.

Everton on selvästi parantanut otteitaan kun Sam Allardyce tuli joukkueen penkin päähän. Voittaminen on edelleen hankalaa ja joukkue tarvitsee ehdottoamsti hyökkäyspäähän vahvistuksia tammikuun siirtoikkunan auettua. Ottelut päätyvät liiaksi tasapeleihin eikä kliinistä viimeistelijää joukkueesta löydy. Edelliset kolme ottelua ovat sujuneet voitoitta, kun se on pelannut tasapelit WBA:ta ja Chelseaa vastaan ja hävisi lauantain kierroksella vieraissa Bournemouthille. Suuresta menestyksestä ei voida haaveilla, ennenkuin mitat täyttävä hyökkääjä saadaan joukkueeseen.

Manchester Unitedilla ei mene sen paremmin. Upea alkukausi on kääntynyt pettymysten sarjaksi, kun joukkue on pelannut kolme peliä peräkkäin tasan ja hävisi myös liigacupissa Bristol Citylle. United pelistä on jo pitkään tuntuvat puuttuvan jotain, mutta vasta nyt tulokset ovat selvästi heikentyneet. Joukkue on tippunut jo sarjan toiselta sijalta kolmanneksi ja Liverpool hengittää selkään kolmen pisteen päässä. Jose Mourinho miehistöineen tuntee varmasti paineen niskassaa, tulosten on parannuttava, mielellään pikaisesti.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Evertonilta sivussa ovat Ramiro Funes Mori, Leighton Baines, Ross Barkley sekä pitkäaikaispotilas Seamus Coleman. Etenkin Bainesin poissaolo näkynee Evertonin puolustuspelissä. Unitedilla riittää myös kokoonpanohuolia, kun poissa ovat hyökkääjätähti Romelu Lukaku, Eric Bailly, Michael Carrick, Antonio Valencia, Marouane Fellaini sekä mahdollisesti Chris Smalling ja Matteo Damian.

Arvio

Everton ja United ovat samankaltaisessa tilanteessa juuri nyt, tuloksia pitäisi tulla, mutta hyökkäyspäähän ei tapahdu juuri mitään. Evertonilla ei ole mitat täyttävää ykköshyökkääjää ja Manchester Unitedilta loukkaantui Lukaku ja Zlatan Ibrahimovicin pelikunto on täysi arvoitus. Everton on kotikentällään pelannut hyvin, saldo on 6-1-3 ja maaliero 17-13, ManU taas vieraissa on pelannut 5-3-2 maalieron ollen 19-11. Kroonisen maalinteko-ongelman ja joukkueiden nykyvireen huomioiden molemmat joukkueet varmasti halajavat voittoa, mutta tasapeli on todennäköisempi vaihtoehto. Viimeisestä viidestä keskinäisestä kamppailusta kolme on päättynyt tasan ja ManU on voittanut kaksi. Everton yrittänee puolustaa itselleen edes pisteen kotikentällään, ja siipirikkoista ManUa vastaan se on mahdollista. Pelataan rohkeasti hyvällä kertoimella tasapeliä, otteluruuhkakin varmasti painaa jo pelaajien jaloissa ja managerit ovat pakotettuja kierrättämään pelaajia.

Everton-Manchester United X (3.45)