Viisi mahdollista korvaajaa Philippe Coutinholle – edustuskelpoisuus Mestarien liigassa kovaa valuuttaa

© Kuva: Getty Images

Philippe Coutinho on nyt myyty Barcelonaan ja Liverpool nettosi 160 miljoonaa euroa kipurahaa. Seuraavaksi alkaa seuraajan etsintä.

Tässä viisi mahdollista korvaajaa.

Thomas Lemar (Monaco)

Kuva: Getty Images

Monacon Lemar ei ole aivan Coutinhon tapainen kymppipaikan pelaaja. 22-vuotias ranskalainen on brassia nopeampi ja suoraviivaisempi etenijä. Vahvuudet löytyvät haastoista ja viimeistelytaidoista. Enemmän laidassa viihtyvällä Lemarilla ei kuitenkaan ole Coutinhon luovuutta pelintekijänä. Ranskalaisen tehokkuus ei ole ollut tällä kaudella viime vuoden 14 maalin tasolla, mutta markkina-arvo on silti edelleen korkealla.

Julian Draxler (PSG)

Kuva: Getty Images

Draxler on Pariisissa suurempien nimien varjossa. Avausminuutit ovat jääneet saksalaisen osalta tällä kaudella 10 sarjaotteluun. Pelintekijänä vahva keskikenttäpelaaja soveltuu niin laidalle kuin kärjen alapuolelle hyökkäävän keskikenttäpelaajan rooliin. MM-kisoista haaveillakseen Draxler tarvitsee säännöllisempää peliaikaa. Liverpool voi olla ratkaisu siihen.

Nabil Fekir (Lyon)

Kuva: Getty Images

Fekirin markkina-arvo on noussut syksyn jälkeen roimasti. Ranskalainen on ollut Lyonissa säkenöivässä vedossa tehtyään 16 otteluun 13 maalia Ranskan pääsarjassa. Fekir olisi Coutinhoa hyökkäävämpi vaihtoehto, joka murtautuu vielä syvemmälle vastustajan linjaan. Yksilötaidoiltaan Mestarien liigassakin edustuskelpoinen keskikenttäpelaaja on varteenotettava vahvistus, kunhan hinta ei ole liian kova.

Leon Goretzka (Schalke)

Kuva: Getty Images

Monipuolisesta Goretzkasta käydään tällä hetkellä kovaa kilpailua. 22-vuotiaalla Schalken keskikenttäpelaajalla on vain kuusi kuukautta sopimuspaperissaan jäljellä. Goretzka operoi alempana keskikentän keskellä, mutta soveltuu syöttötaitojensa myös hyökkäävämpään rooliin. Toisin kuin muute ehdokkaista saksalainen on myös vahva pallonriistäjä. Sopimuksen ollessa lopussa hintalappu voi olla hyvinkin edullinen ja mies saa pelata Mestarien liigaa. Voi kuitenkin olla, että valinta osuu Bundesliigajätti Bayern Müncheniin kauden jälkeen.

Riyad Mahrez

Kuva: Getty Images

Mahrez on löytänyt tällä kaudella saman vireen, joka algerialaisella oli Leicesterin mestaruusvuonna. 22 valioliigaotteluun tilastot ovat komeat. Seitsemän maalia ja seitsemän maalisyöttöä. Pelaajana 26-vuotias Mahrez istuisi Coutinhon rooliin kärjen alapuolelle. On yksilötaitoa haastotilanteissa, on syöttötarkkuutta ja kolmantena viimeistelytaitoja.

Mahrez on jo todistanut taitonsa Valioliigassa ja on edustuskelpoinen Mestarien liigassa. Siirrossa on silti kysymysmerkkejä. Ensinnäkin Leicester haluaisi kesällä siirtopyynnön jättäneestä algerialaisesta noin 50 miljoonaa puntaa (56 miljoonaa euroa). Toiseksi onko Mahrez tarpeeksi tasainen suorittaja paikkaamaan Coutinhon jättämän tyhjiön? Viime kausi osoitti, miten ailahteleva taiturin vire voi olla.

Huom! Coutinhon siirtosummaa korjattu klo 17.13.


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)