Legendaarinen Peter Beardsley on akuutin potku-uhan alla. Newcastlen reservijoukkuetta valmentava Beardsley tapaa maanantaina seuran johtoportaan edustajia ja vastaa häneen kohdistuneisiin syytteisiin. 56-vuotiaan Beardsleyn väitetään kiusanneen rasistisesti oman joukkueensa nuoria afrikkalaistaustaisia pelaajia.

22-vuotias Lontoossa syntynyt laitahyökkääjä Yasin Ben El-Mhanni on väittänyt Beardsleyn nöyryyttäneen häntä. Hän on tehnyt asiasta seurajohdolle valituksen. El-Mhannin valitus on saanut tukea joiltain joukkuekavereilta. El-Mhanni antaa asiasta seurajohdolle oman selvityksensä torstaina.

Vastaavia syytöksiä on kuultu myös muilta Newcastlen afrikkalaispelaajilta.

Sky Sportsin mukaan Beardsley ei ole kommentoinut syytöksiä.

Pelaajaurallaan kahdeksan kautta Newcastlessa pelannut Beardsley valittiin peliuransa aikana neljä kertaa Valioliigan kauden tähdistökentälliseen. Beardsley pelasi myös Englannin maajoukkueessa kahdet MM- ja yhdet EM-kisat. Yhteensä Beardsley pelasi 59 A-maaottelua.

Beardsley on toiminut Newcastlen reservijoukkueen valmentajana jo pitkään, kahdella eri rupeamalla – ensin vuosina 2001-2011 ja uudestaan vuodesta 2014 lähtien.