Viime aikoina pahasti rämpinyt Stoke päätyi loppiaisena odotettuun ratkaisuun ja erotti seuraa neljän ja puolen vuoden ajan valmentaneen Mark Hughesin. Hughes ylsi juuri ennen potkujaan Stokessa 200 ottelun rajapyykille.

Stoke pyrkii löytämään uuden managerin ennen ensi maanantain vierasottelua Manchester Unitedia vastaan. The Timesin mukaan seurajohdon ykkösehdokas tehtävään on Derbyä luotsaava Gary Rowett.

Ongelmalliseksi 43-vuotiaan Rowettin palkkaamisen tekee se, että Derby tuskin on halukas miehestä kesken kauden luopumaan. Derby on tällä hetkellä Mestaruussarjassa toisena, suoran nousijan paikalla siis.

Mikäli Rowettin värvääminen onnistuisi, mutta vasta kuluvan kauden jälkeen, on Stokella olemassa myös lyhyen tähtäimen varasuunnitelma. Siihen kuuluu Irlannin maajoukkuevalmentaja Martin O’Neill. Irlanti ei pelaa kilpailullisia otteluita ennen ensi syksyä, joten ehkä O’Neill olisi pestattavissa loppukauden pituisella sopimuksella.

Stoken kurssin kääntäminen on haastava tehtävä, sillä joukkueen esitykset ovat olleet umpisurkeita. Viimeisestä seitsemästä sarjapelistään Stoke on saanut vain neljä pistettä. Lauantaina se hävisi Hughesin viimeisessä ottelussa FA Cupissa neljännen sarjatason Coventrylle 1-2.