A-maajoukkueen ja mm. HJK:n entinen kakkosvalmentaja Ari Tiittanen luottaa Chelsean menevän jatkoon Liigacupin välieristä Arsenalia vastaan. Tiittasen mukaan varsinkin Arsenalin puolustus on tällä hetkellä niin kaoottisessa tilassa, että Chelsean aktiivinen hyökkäyspeli tulee tuomaan jatkuvia vaikeuksia Tykkimiesten alakerralle.

– Chelsea on minun suosikkini tässä parissa, vaikka kumpikaan joukkue ei ole suuresti vakuuttanut viime aikoina. FA Cupissa Chelsea nyhjäsi maalittoman tasurin Norwichia vastaan, eikä Arsenalin tappiosta Nottinghamille jäänyt muuta kuin karmeita muistoja, Tiittanen maalailee keskiviikkoillan Viasatilla näkyvää kamppailua.

Kaksiosaisten välierien ensimmäinen ottelu pelataan keskiviikkona Stamford Bridgellä, joka jo sinällään tuo Tiittasen mukaan edun Chelsealle.

– Arsenal on ollut yllättävänkin surkea vieraissa kuluvalla kaudella. Joku mättää taas – ja pahasti. Fiksusti pelaamalla Arsenalilla on täydet saumat, mutta en näe tämän toteutuvan, sillä Arsène Wenger pitää umpimielisesti kiinni omasta näkemyksestään, Tiittanen miettii Valioliiga.comille.

– Vaikka Arsenalin nuoret pelaajat ovatkin erittäin hyviä, ei taso vain yksinkertaisesti riitä. Ja siirtohuhujen kohteena olevien (Mesut) Özilin ja (Alexis) Sánchezin ympärillä pyörivä ruletti ei ainakaan rauhoita tilannetta, Tiittanen tietää.

Tiittasen mukaan keskiviikkoillalta on lupa odottaa hyvää viihdettä.

– Kumpikin valmentaja pitää kiinni siitä, että toisen peliä ei lähdetä tuhoamaan, vaan pyritään omalla pelityylillä saamaan toivottu tulos. Joukkueiden parin viikon takainen Valioliigan ottelu oli huikea trilleri, mutta silloin Arsenalilla oli vielä jotain tolkkua puolustuspelaamisessaan. Nottinghamia vastaan sitä ei löytynyt hakemallakaan, ”Arska” lyttää.

– FA Cupin ottelu Nottinghamia vastaan näytti, ettei Arsenalin kakkosmiehistön taso riitä. Wengerin on pakko laittaa parhaat voimat kentälle, mikäli se haluaa kunnon tuloksen toiseen otteluun Emiratesille. En ole yhtään varma, että sekään riittää. Chelsean hyökkäys on vain yksinkertaisesti niin kova Arsenalin hapuilevalle puolustukselle.

Täysin ilman mahdollisuuksia ei nykyisin mm. Kolmosen Pöxyjen valmennustiimiin kuuluva Tiittanen Arsenalia jätä.

– Sillä on pelitapa, taito ja nopeus ottelun voittamiseen, joten jätän oven pikkuisen raolleen Arsenalille. Jos se pääsee pelaamaan hallittuja vastaiskuja edes muutamaan otteeseen, on saumat olemassa. Luulenpa vain, että näitä mahdollisuuksia ei kovin montaa tule, Ari Tiittanen päättää.

Ottelu näkyy suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.