[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Tottenham-Everton
Lauantaina 13.1 klo 19.30
Valioliiga

Valioliiga palaa lyhyeltä tauoltaan ja lauantaina pelataan seitsemän ottelua. Iltapelissä Tottenham yrittää kaventaa eroa Valioliigan kärkinelikkoon ja jatkaa taistelua ensi kauden europaikoista.

Edelliset viisi ottelua tappioitta pelannut Tottenham on löytänyt mainion vireen juuri oikeaan aikaan. Viikko sitten FA Cupissa kaatui Wimbledon selkeästi 3-0. Matalan blokin joukkueita vastaan Tottenham on välillä vaikeuksissa, mutta on pystynyt murtamaan viime viikoilla nämäkin joukkueet lopulta. Sarjavitonen on tehnyt koko kaudella viidenneksi eniten maaleja ja puolustus on tasapainoinen. Wembleyllä on odotettavissa jälleen suuri yleisömäärä.

Sam Allardycen kuherruskuukausi Evertonin kanssa on ohitse. Viisi edellisetä ottelua ovat sujuneet voitoitta, joista kolme viimeistä on tappioita. Alakerran poissaolot ovat näkyneet kentällä, ja ovat osasyy voitottomaan putkeen. Turkkilainen hyökkääjä Cenk Tosun tuo leveyttä joukkueen hyökkäykseen, nähtäväksi jää, miten hän sopeutuu Valioliigaan. Everton on päästänyt tällä kaudella jo 34 maalia, joka on auttamatta liian paljon.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Tottenhamilta sivussa ovat Toby Alderweireld ja Danny Rose. Tärkeät avainpelaajat ovat siis iskussa. Evertonilla on muutamia poissaoloja, mm. Ramiro Funes Mori, Leighton Baines, Maarten Stekelenburg sekä Seamus Coleman.

Arvio

Tottenhamin kotisaldo tältä kaudelta on 6-4-1, eli parannetavaa on. Liian usein on jääty tasapeliin ja pahimmat uhkaajat ovat omissa kotipeleissään olleet kliinisempiä. Evertonin vierassaldo on kammottava 1-5-5, joten kovin vahvasta vierasmenestyksestä ei voida puhua. Harry Kane on jälleen maalipörssin kärkisijalla, osumia hyökkääjätähdellä on kasassa 18. Lisäksi Dele Alli on löytämässä parhaimman vireensä tälle kaudelle. Tottenham on kotonaan megasuosikki, etenkin kun Everton on ollut vaikeuksissa vieraskentällä ottelusta toiseen. Viidestä keskinäisestä kohtaamisesta kaksi viimeisintä on päättynyt Tottenhamin voittoon, kolme sitä edellistä tasapeliin. Puolustuspään poissaolot Evertonin osalta kääntävät vaakakupin selvästi Tottenhamille, jonka peli rullaa juuri nyt mukavasti. Selvä kotivoitto lapulle!

Tottenham -1 (1.76)