Paljon on tapahtunut Renato Sanchesin uralla sen jälkeen, kun hän oli nuoresta iästään huolimatta isossa roolissa Portugalin voittaessa EM-kultaa vuonna 2016. Hieman tuon jälkeen nuorukainen voitti parhaalle Euroopassa pelaavalle alle 21-vuotiaalle jalkapalloilijalle jaettavan Golden Boy -palkinnon.

Kaikesta tästä huolimatta Bayern Münchenissa ura ei ole edennyt odotetusti. Vastuu hänen ensimmäisellä Bundesliiga-kaudella jäi todella vähäiseksi ja täksi kaudeksi 20-vuotias nuorukainen siirtyikin lainalle Valioliigassa pelaavaan Swanseaan.

Englannissa odotettavissa oli suuri rooli, mutta toisin kävi. 23 kierroksen jälkeen Sanchez on pelannut vain 12 ottelussa. Brittimedioissa alettiin jo uutisoimaan, että Swansea haluaa kalliista lainamiehestään eroon tammikuussa ja tämän uskottiin olevan myös Bayern Münchenin toiveissa, sillä he tahtovat lupaukselleen peliminuutteja.

Norjalaismedia Adresseavisen uutisoi, että tuo uusi lainaseura oli löytyä Trondheimistä, sillä siirto Rosenborg BK:hon oli lähteen mukaan jo viritteillä.

Swansea kuitenkin vaihtoi valmentajaa juuri ennen tammikuun siirtoikkunaa ja Carlos Carvalhalin tulo Liberty Stadiumulle peruutti kaupan. Carvalhalin kerrotaan luvanneen Sanchesille enemmän vastuuta ja hän toivoi, ettei seura hankkiutuisi hänestä eroon.

Ilman tuota käännettä Sanches olisi hyvinkin voinut päätyä norjalaisseuraan.