Manchester City ei ole enää voittamaton. Liverpool kukisti sarjakärki Citizensin Anfieldin runsasmaalisessa trillerissä.

Isäntäjoukkue Reds nappasi lopun notkahduksestaan huolimatta pistepotin 4-3-lukemin.

Cityn mustaksi hetkeksi koitui toisen jakson alkupuoli, jolloin Liverpool jyräsi pikaiseen maalitahtiin kolmen erolla johtoon. Vieraat löysi vielä loppuhetkillä kirivaihteen, mutta liian myöhään.

City ei ole voittanut Valioliigan historiassa kuin kerran Anfieldilla. Arsène Wengerin kauden 2003-04 Arsenal on edelleen ainoa joukkue, joka on pelannut kokonaisen valioliigakauden ilman tappioita.

Liverpoolin täydellinen aloitus

Liverpool sai erinomaisen alun ottelulle siirryttyään jo yhdeksännellä minuutilla johtoon. Alex Oxlade-Chamberlain rynnisti City-pelaajien välistä karkuun ja upotti matalan vedon rangaistusalueen takaa vasempaan alanurkkaan.

12. minuutilla Cityn tasoitus oli lähellä, kun Kevin De Bruyne löysi syöttötilaa keskeltä. Belgialainen kuitenkin viivytteli syötössään sen verran, että Raheem Sterling ehti juosta paitsioon.

Avausjakson ylitettyä puolivälin City joutui suorittamaan ajassa 31. ensimmäisen vaihtonsa. Fabian Delph oli saanut aiemmin lonkkavaivan, joka päätti laitapuolustajan pelin lyhyeen. Englantilaisen korvasi Danilo.

City tuli tasoihin ensimmäisen puoliskon loppupuolilla. Leroy Sané ohitti laidalta heikosti miehensä merkanneen Joe Gomezin ja laukoi pallon helponnäköisesti etukulmasta Lorius Kariuksen selän taakse.

Virheet nakersivat Cityä

Toisella puoliskolla City otti peliä enemmän haltuunsa. 50. minuutilla johtomaali oli kulmapotkusta lähellä. De Bruyne keskitti ja Nicolás Otamendi nousi keskustassa korkeimmalle. Argentiinalainen puski vieraiden harmiksi pallon vain ylärimaan.

Kuusi minuuttia myöhemmin Liverpool näytti vaarallisuutensa toisessa päässä. Oxlade-Chamberlain leikkasi laidalta sisään ja yritti ohittaa Edersonin vasemmalta. Brassi pudotti vedon eteensä Mohamed Salahille, joka ampui uudestaan kohti City-vahtia. Ederson torjui toistamiseen.

59. minuutilla Liverpool kuitenkin käytti tilaisuutensa. De Bruyne alkoi pallonmenetyksen viittomaan käsiään tuomarille rikkesstä ja samalla Oxlade-Chamberlain pääsi juoksemaan keskeltä irti. Korkea syöttö löysi John Stonesin heikosti merkkaamaan Roberto Firminon. Brassi ohitti pienellä liikkeellä City-topparin ja nosti pallon vastaantulleen Edersonin yli verkkoon.

Vain pari minuuttia Liverpoolin johtomaalista etumatka kasvoi lisää. Salah löysi viereltään vasemmalta Sadio Manén ja senegalilainen täräytti pelivälineen oikeaan ylänurkkaan täydellä voimalla.

Takaiskumaalit katkaisivat Cityn selkärangan liki lopullisesti. Loppusilauksen teki maalivahti Ederson, jonka karmaiseva virhe johti kotijoukkueen neljänteen maaliin. Brassi tuli vastaan palloon ja antoi harhasyötön suoraan Salah’n jalkaan.

Ederson ehtinyt enää mokansa jälkeen millään maailleen ajoissa ja Salah pääsi nostamaan pallon hänen yli tyhjään maaliverkkoon.

Liian myöhäinen kirivaihde

City sai viimeisellä kympillä vielä pienen oljenkorren pisteisiin kavennuksen myötä, kun Ilkay Gündoganin laukaus tuli onnekkaasti kimmokkeen kautta oikealla odottaneelle Bernardo Silvalle. Portugalilainen pääsi yllättämään lähietäisyydeltä Kariuksen vasemman jalan sijoituksellaan, joka osui oikeaan alanurkkaan.

Lisäajalla jännitys kasvoi ja City tuli maalin päähän. Osuman viimeisteli suoraan ilmasta Gündogan Agüeron taidokkaasta keskityksestä.

Aivan loppuhetkille tarjoutui vielä sauma tasoitukseen vapaapotkusta. De Bruynen keskitys lähti Agüero sukelsi palloon. Pusku osui sivuverkkoon, mutta tilanne vihellettiin Anfieldin yleisön iloksi joka tapauksessa paitsioksi.

Liverpoolille näin maukkaat pisteet luvuin 4-3.

Liverpool-Manchester City 4-3 (1-1)
1-0 Alex Oxlade-Chamberlain (9.)
1-1 Leroy Sané (40.)
2-1 Roberto Firmino (59.)
3-1 Sadio Mané (61.)
4-1 Mohamed Salah (68.)
4-2 Bernardo Silva (84.)
4-3 Ilkay Gündogan (90+1.)