[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Liverpool-Manchester City
Sunnuntaina 14.1 klo 18.00
Valioliiga

Sunnuntai-iltana nähdään huippujännittävä kamppailu, jossa paremmuuttaan mittaavat Liverpool ja ylivoimainen sarjajohtaja Manchester City. Onko City yhtä murskaava Liverpoolia vastaan vai kuinka kahden kovakuntoisimman joukkueen peli etenee?

Liverpool menetti lopulta Philippe Coutinhon FC Barcelonaan, kuten useat lähteet vihjasivat ennen virallista siirtoimoitusta. 150 miljoonan siirtokorvauksella siirtynyt brasililainen on iso menetys, sillä Coutinho laukoo oikealla jalallaan tehokkaasi ja loistaa linjojen välissä. Liverpool on pelannut jo kuusi ottelua ilman tappioita, ja on yhdessä Cityn kanssa Valioliigan kovakuntoisin seura. Kotonaan Liverpool on edelleen tappioitta, saldolla 6-5-0, tasapelejä on tullut auttamatta liikaa. Maaleja se on kotonaan päästänyt ainoastaan neljä! Mohamed Salah jatkaa maalipoörssin toisella sijalla 17 osumallaan.

Manchester City on stabiilimmassa tilanteessa kuin illan vastustaja. Myöskin City on pelannut edelliset kuusi ottelua upeasti. Ilman tappiota edelleen pelaava joukkue pelasi kauden toisen (!) tasapelinsä viime vuoden puolella pelatussa ottelussaan Crystal Palacea vastaan. City johtaa Valioliigaa 15 pisteen erolla ja on aivan omilla luvuillaan myös tehdyissä maaleissa, joita on kasassa huimat 64 osumaa. Oma verkkokaan ei ole soinut, sillä se on päästänyt vähiten maaleja, 13 osumaa. Raheem Sterling pelaa upeaa kautta, osumia englantilaisella on jo 14, Sergio Agüerolla 13. Molemmat pelaajat ovat Valioliigan maalipörssin top 5 -pelaajia.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Liverpoolilta sivussa otteluun lähdettäessä ovat Alberto Moreno, Nathaniel Clyne, Jordan Henderson sekä mahdollisesti sairastunut Daniel Sturridge. Manchester Cityltä sivussa ovat Benjamin Mendy, Phil Foden, Gabriel Jesus sekä Vincent Kompany.

Arvio

Molemmat joukkueet ovat paukuttaneet paljon maaleja tämän kauden Valioliigassa, City upeat 64 osumaa ja Liverpoolkin mukavat 50. Sunnuntai-illan kunniaksi ottelussa kohtaavat siis Valioliigan ylivoimaisesti tehokkaimmat joukkueet ja maaliodotusarvo ottelussa on normaalia korkeampi. Manchester City murskasi Liverpoolin syyskuussa käydyssä ottelussa tylysti 5-0. Liverpoolin peli on kehittynyt paljon tuon pelin jälkeen, joten samanlaisia lukemia ei tällä kertaa nähdä. Maaleja toki voidaan määrällisesti nähdä saman verran tai toki enemmänkin, mutta ne jakautuvat varmuudella tasaisemmin. Salah, Firmino, Mane, Agüero, Sterling ja kumppanit ovat takuuvarmasti valmiina tulikuumaan taisteluun. Liverpoolin uhkana on puolustuksen hajoaminen liian innokkaasti hyökätessä, joka avaa varmasti vierasjoukkueella paikkoja. Tätä ottelua et halua missata!

Liverpool-Manchester City yli 3.5 maalia (2.27)