[text-ad]Pitkävetovihjeet on uusi osio Valioliiga.comin lukijoille. Tarjoamme päivän kuumimpaan otteluun meidän pureskellun näkemyksemme vihjeen kera. Uusien pelaajien kannattaa hyödyntää vihjeen perässä oleva tarjous![/text-ad]

Manchester United-Stoke
Maanantaina 15.1 klo 22.00
Valioliiga

Maanantai-illan ainoassa kamppailussa päätetään Valioligan pelikierros numero 23. Sarjakakkonen Manchester United lähteen otteluun kuuden tappiottoman ottelun putkessa. Pisteputkesta huolimatta kaikki ei ole joukkueessa hyvin, José Mourinhosta näkee tuskan, joka tulee Manchester Cityn ylivoimaisesta kärkipaikasta. Tilanne on räjähdysherkkä, Mourinho luo helposti negatiivisen kierteen joukkueen sisälle kiukuttelullaan. Romelo Lukakun maalitahti on hidastunut huomattavasti alkukaudesta, maalipörssin viidentenä oleva belgialainen on osunut viimeksi 17. joulukuuta pelatussa ottelussa West Bromwichia vastaan, osumia hänellä on kasassa yhteensä 10. Taustatukea on kuitenkin tullut Marcus Rashfordilta sekä Anthony Martialilta. Kotona United on kerännyt kiitettävästi pisteitä, saldo on 8-2-1 ja maalierokin 24-5. Kotitilastossa edellä on vain paikallisvastus Manchester City.

Stoken kausi on ollut täysi pannukakku. Yksi voitto edelliseen kuuteen otteluun kuvastaa koko kauden kokonaiskuvaa, nyt joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa. Putoajan paikalle valahtanut Stoke on päästänyt Valioliigassa ylivoimaisesti eniten maaleja, peräti 47 osumaa omaan maaliin. Puolustus ei ole onnistunut millään osa-alueella ja pelaajat vaikuttavat alistuneilta ja hengettömiltä kentällä. West Hamiin myyty Marko Arnautovićia ei ole pystytty korvaamaan, yhtä röyhkeää pelaajaa ei ole löytynyt tilalle. Lisäksi Stoke on huonoin vierailija tämän kauden peleissä, vierassaldo on murheellinen 1-3-7 ja maalierokin 10-27. Mark Hughes saikin potkut cup-tappion jälkeen Coventrya vastaan, joten muutoksia joukkueen pelityyliin ja innostuneisuuteen kentällä on varmuudella tulossa.

[text-ad]Aloita kausi tuplakassalla. Kun talletat 100€, saat heti 200€ pelirahaa. Avaa pelitili ille TÄSTÄ.[/text-ad]

Poissaolot

Kotijoukkueelta puuttuvat ainoastaan Eric Bailly, Michael Carrick sekä Antonio Valencia. Stokelta sivussa ovat tärkeä Bruno Martins Indi, Jesé Rodríguez, Glen Johnson sekä Ryan Shawcross.

Arvio

Joukkue on aina vaarallisimmillaan, kun se on vaihtanut päävalmentajaa. Toki Stoke ei ole vielä nimennyt uutta pääkäskijää, joten samanlaista motivaatiopuuskaa ei tule kuin esimerkiksi Sam Allardycen tultua Evertonin uudeksi manageriksi viime syksynä. Manchester United on jokaisella osa-alueella illan vastustajaansa parempi, ja laatua löytyy penkiltä tarvittaessa lisääkin. United kaipaa lisäpisteitä taistossaan Valioliigan toisesta sijasta ja tärkeästä paikasta ensi kauden Mestarien liigaan. Oletettavasti Stoke vetäytyy ja yrittää puolustaa nolla-nollaa, ja kotijoukkue painaa armottomasti päälle. Kolme edellistä keskinäistä kohtaamista joukkueiden välillä ovat päättyneet tasan, mutta tällä kertaa United naulaa selvän voiton heikosta Stokesta. Materiaalietu ja kotikenttä kaatavat vaakakupin selvästi kotijoukkueen suuntaan.

Manchester United -2 (2.50)