Arsenalin englantilaishyökkääjän Theo Walcottin, 28, siirtyminen Evertoniin kolmen ja puolen vuoden sopimuksella on sinetöitynyt.

Walcott läpäisi liverpoolilaisseuran lääkärintarkastuksen ja sopi sopimuksensa henkilökohtaisista ehdoista. Brittimedian mukaan siirtosumma on 20 miljoonan punnan luokkaa.

– Olen hyvin kunnianhimoinen ja olen tullut tänne, koska haluan auttaa seuran seuraavalle tasolle, Walcott sanoo Evertonin verkkosivuilla.

– Ja tänne tulleiden pelaajien myötä minusta tuntuu siltä, että seuraava taso on saavutettavissa. Olen erittäin innoissani uuden ajanjakson aloittamisesta, ja minusta tuntui siltä, että tämä on minulle oikea paikka. Manageri on todella kunnianhimoinen, ja mielestäni seura on menossa oikeaan suuntaan.

Hyökkääjä ei saanut kaipaamaansa vastuuta Arsenalissa. Hän pelasi Tykkimiehissä tällä kaudella vain 16 ottelua, joista kuusi oli Valioliigan pelejä.

Southamptonista vuonna 2006 hankittu Walcott on ollut edellisen kerran avauskokoonpanossa Valioliigassa viime vuoden huhtikuussa.

Walcott on Evertonin toinen hankinta tässä kuussa. Aiemmin hyökkäyspää vahvistui Besiktasin maalitykillä Cenk Tosunilla.

Everton

@Everton
📝 | | We’re delighted to confirm the signing of @TheoWalcott on on a three-and-a-half year deal. #WelcomeTheo

👉 bit.ly/2DGKPW3